Devler Ligi'nde ve uluslararası saygın organizasyonlarda kendini kanıtlamış yıldızlar bir yana, bir de daha keşfedilmemiş, alt liglerde kalan ve yeteneklerini göstermek için adeta çırpınan futbolcular var, onlardan biri de Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un yeni transferi Abdul Majeed Waris.
 
1991 Gana doğumlu Waris, henüz 17 yaşındayken Avrupa futbolunda deneyim kazanmak adına İngiltere Hartpury Futbol Akademisi'nde girdi ve burada 21 maçta kaydettiği 36 golle dikkatleri üzerine çekti.
 
 
Profesyonel olarak forma giyeceği bir kulüp arayan Waris, İsveç 1. Ligi Allsvenskan'a transfer oldu ve gol serisine burada da devam etti. 2009/2010 sezonu başında İsveç ekibi Hacken'e giden Ganalı golcü, tarihinde hep altlarda kalmaya alışmış olan kulübünü adeta şahlandırdı.
 
İlk 2 sezonu, fiziksel gücü yüksek olan futbolcuların arasında santrfor olarak kısa boyuyla mücadele etmekte zorlanan Ganalı yıldız açısından çok kötü geçti. Yaşadığı sakatlığın sıkıntısını çeken 21'lik yıldız 26 maçta sadece 2 gol kaydedebildi.

25 MAÇTA 22 GOL
 
Yetenekli futbolcu, bu sezon ise ligde 26 maçın 25'inde forma giyerek rakip fileleri 22 kez havalandırdı. Ligin bitimine 4 hafta kala de 2. sırada bulunan ve lider Elfsborg ile arasında 2 puan bulunan Hacken'e tarihinin en büyük derecesini getirecek oyunculardan biri belki de Abdul Majeed Waris.
 
Geleceğin yıldız adaylarından biri olan Waris, müthiş sürati, defansın arkasına sarkmasındaki ustalığı, adam geçmedeki becerisi ve son vuruşlarıyla müthiş bir portre çiziyor. Gana Milli Takımı'na da çağırılan Waris, o dönemde Avrupa'nın en golcü forveti konumundaydı...

EMENIKE YÜZÜNDEN TRANSFER OLDU!

Abdul Majeed Waris, 2012 Ocak ayında ise Spartak Moskova'nın radarına takıldı ve 2.90 milyon acro karşılığında Rus ekibine transfer oldu. Emmanuel Emenike, Yura Movsisyan, Artyom Dzyubave Welliton gibi isimlerden dolayı Spartak Moskova'da fazla forma şansı bulamayan Majeed Waris, Dünya Kupası'nda forma giymek istemesi nedeniyle bir sonraki transfer döneminde takımdan ayrılmak istediğini açıkladı. Bu sezon ligde 7 maça çıkıp 1 asist yapan oyuncu, 2013-14 sezonunda ise 4 maça çıktı ve kendisi adına son maç olan Rostov maçında da ilk golünü kadetti.

İLK MAÇINDA TARİHE GEÇTİ!

Spartak Moskova kariyerini de noktayalan golcü oyuncu, daha sonra 29 numaralı formayı sırtına geçireceği Valenciennes'e kiralık olarak transfer oldu. Fransız temcilcisindeki ilk golünü 14 Şubat günü oynanan ve 3-2 kazanılan kariyerindeki ilk Ligue 1 maçı olan Bastia maçında kaydeten Waris, bu mücadelede gösterdiği performans ile Goal.com tarafından o hafta Tüm dünyada en iyi performans gösteren Ganalı futbolcu seçilmişti.

Valenciennes'de geçirdiği kiralık sezonun ardında yeniden Spartak Moskova'ya dönen Abdul Majeed Waris, son olarak ise temsilcimiz Trabzonspor tarafından 6 milyon avro gibi yüksek bir bonservis bedeli karşılığında transfer edildi. Bu rakam, Ganalı yıldızın kariyerinde bir rekor oldu.