Transfer bombalarını birbiri ardından patlatan Trabzonspor, geçmiş yılların aksine farklı bir politika izliyor. Yeni oyuncuları kadrosuna katmaktan imtina etmeyen Karadeniz ekibi, kulübün kasasını boşaltmamaya özen gösteriyor.
 
Finansal Fair Kuralları nedeniyle dikkatli davranması gereken bordo-mavililer, UEFA ile bu konuda yaptığı anlaşmayı ihlal etmemek için titiz hareket ediyor. Yapılandırma anlaşması çerçevesinde 2017’de biten sezon için en fazla 10 milyon euroluk bir başa-baş açığı rapor edeceğini taahhüt eden Trabzonspor, gelir gider dengesini tutturmak adına, transferde ince eleyip sık dokuyor. 
 
2015-16’da 14 milyon euro (47 milyon TL), 2014-15’te ise 33 milyon euro (110 milyon TL) değerinde oyuncu transferi yapan Trabzon, bu harcamaların ardından gelen yaptırımlarla birlikte frene bastı. Jan Durica ve Ramil Sheydaev bonservissiz olarak kadroya katıldı. Bero için Trencin’e yaklaşık 2 milyon euro (6.5 milyon TL), Ibanez’e 1.4 milyon euro (4.7 milyon TL) veren bordo-mavililer Castillo için ise 4 milyon doları (12 milyon TL) gözden çıkardı. Oyuncu bonservislerine toplam 23 milyon TL harcayan bordo-mavili ekip, fahiş paralar harcamadan, kaliteli isimleri kadrosuna kattı.