Şike Davası'nda "Yeniden Yargılama" olarak bilinen davanın açılmasını vermiş olduğu mütalaa ile sağlayan ve mahkemede şike sanıklarına beraat isteyen Savcı Abdullah Mirza Coşkun'un Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında müebbet hapsi istendi.
 
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre,  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede şüpheli hakim ve savcılar hakkında "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek, kurulan örgüte üye olma", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", “gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “suç uydurma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “resmi belgedesahtecilik” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından ayrı ayrı 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 1'er kez müebbet hapis ile 31 yıl 2 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. 54 hakim ve savcı içerisinde Şike Davası'nda şike sanıklarının yeniden yargılanmaları yolunu açan ve bizzat sanıklar için beraat talep eden Savcı Abdullah Mirza Coşkun da yer aldı.

SAVCI COŞKUN'UN MÜTALAASI ŞİKE SANIKLARINI BERAAT ETTİRMİŞTİ
Abdullah Mirza Coşkun'un Şike Davası'nın yeniden yargılama sürecinde kritik iki hamlesi olmuştu. Bunlardan birincisi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Coşkun tarafından sunulan mütalaaydı. Şike Davası'nda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu cezasının onanması ile yeniden cezaevine girmesi gündeme gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu bazı sanıkların yargılanmasının yenilenmesi ve infazın durdurulması taleplerine ilişkin Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun tarafından hazırlanan 10 sayfalık mütalaa İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmuştu. Savcı Coşkun, Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu bazı sanıklar yönünden yargılamanın yenilemesini ve infazın ertelenmesini istemişti.

AZİZ YILDIRIM'I KURTARMIŞTI!
Savcı Abdullah Mirza Coşkun'un ikinci kritik hamlesi ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada  7 sayfalık mütalaasını vererek  Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile futbol ailesindeki kişilerin şike, teşvik ve örgüt üyesi suçlamalarından beraat etmelerini istemesi olmuştu.

FENERBAHÇE'NİN OYUNU BOZULDU
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma ile Fenerbahçe'nin şike kumpasını Gülen Cemaati tarafından kendilerine kurulduğu yalanı da ortaya çıkmış oldu. Şike sanıklarının beraat etmesine yol açan savcının FETÖ Terör Örgütü davasından müebbet hapsinin istenmesi sarı lacivertlilerin bir oyununu daha bozmuş oldu.