Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı lacivertli camia, 'şike' davasında cuma günü görülecek duruşmada tahliye bekliyor.

Bu ortamda, Fenerbahçe kadın volaybol takımının Şampiyonlar Ligi kupasını kazandığı maç öncesi, Asbaşkan Nihat Özdemir'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Vatan gazetesi yazarı Tayfun Bayındır, Özdemir ile Bakü'deki final maçı öncesi yaptıkları sohbeti kaleme aldığı yazısında, Özdemir'in, bu hafta sonu deplasmanda oynancak Trabzonspor maçına Aziz Yıldırım'la birlikte gitmek istedi sözlerine yer verdi.

 

Tayfun Bayındır, Bakü’de otel lobisinde Nihat Özdemir, yönetici Cihan Kamer ve Hakan Dinçay’la yaptıkları sohbete ilişkin şunları yazdı.

"Trabzon’un şike soruşturması başından bu yana yaptığı açıklamalar ve başkan Aziz Yıldırım’ın verdiği cevaplar ipleri germişti. Fakat Fenerbahçe cephesi konuya hiç de bu açıdan yaklaşmıyor. Tıpkı Trabzon yönetimi gibi maçın dostluk içinde geçeceğinden hiçbir şüphesi yok sarı-lacivertlilerin.

Öylei ki Nihat Özdemir, Trabzon maçı konusu açıldığında sarf ettiği sözlerle iki kulübün dostluğunun daim olduğunu, yaratılan havanın tamamen suni olduğunu söyledi. Özdemir, “Bizim ve Trabzon açısından çok önemli bir maç. Ligin kaderini yakından ilgilendiriyor. Sadece bunun gerginliği olacaktır maçta. Çünkü biz Trabzon’la yıllardır şampiyonluk yolunda çok kritik maçlar oynuyoruz. 10 yıldır istenmeyen olay olduğunu hatırlamıyorum Trabzon’da. Yine böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ben de dayanamadım, “Peki siz gidecek misiniz Avni Aker’e?” diye sordum. Aldığım cevap beni şaşırttığı kadar eminim sizi de şaşkına çevirecektir:

"A’dan Z’ye tüm yönetim orada olacağız. Bu önemli maçta tribündeki yerimizi alıp, Trabzonlu dostlarımızla karşılaşmayı seyredeceğiz. Trabzon’un misarfirperverliğini de iyi biliyoruz. Başkan Sadri Şener’in bizi en iyi şekilde ağırlayacağından eminiz. Fakat bizim için çok önemli bir konu daha var. Biz Trabzon’a, başkanımız Aziz Yıldırım’la gitmek istiyoruz. Eğer cuma günü yapılacak mahkemeden tahliye kararı çıkarsa başkanımızla birlikte Trabzon’da olmamız bizim en büyük dileğimiz. Çünkü biz adalete güveniyoruz. Ve başkanımız ve diğer arkadaşlarımızın içerde suçsuz yere yattıklarını düşünüyoruz."