Trabzonspor eski yöneticisi Muhittin Öztürk, Burak'ın transferine izin verilmesinin şu ana kadar yapılmış en büyük hata olduğunu belirtti; ayrıca Aziz Yıldırım'ın "Trabzonspor'u ben büyük takım yaptım" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Öztürk, "Burak'ın bırakılması çok büyük bir yanlıştı. Yapılan transferlerden ziyade Burak'ın gitmesi bence Trabzonspor'da en önemli konu. Ben Şenol Güneş'in iyi bir kamp dönemi geçirmesi durumunda takımı iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Benim için en büyük kayıp Burak Ylmaz'dır. 33 tane gol atmış bir futbolcuyu kimse bırakmaz. Yanlış yapıyoruz. Yeni transferler iyi olabilir; ama Burak'ın bırakılması çok büyük bir yanlıştı. Ellerindeki yabancılardan 5 tanesini göndersinler. Bir Burak kalsın, beş yabancının parasını Burak'a versinler, bu Trabzonspor için daha hayırlıdır. Biz Burak'ı çok ararız" dedi.

AZİZ YILDIRIM 3 KUPAMIZI ÇALDI
Öztürk, "Aziz Yıldırım, Trabzonspor'u 4. büyük yaptığından bahsediyor. Aziz Yıldırım, bizi 4. büyük yapmadı. 3 tane kupamızı çaldı. Bu kupaları çalması şu anda 9 tane kupamız vardı. Aziz Yıldırım, futbolun içerisine girmeden Trabzonspor 6 tane kupası vardı. Trabzonspor o zaman büyüktü. Şöyle bir kamuoyu oluşturuluyor. Sanki Aziz Yıldırım'ı Trabzonspor şikayet etmiştir; sanki Trabzonspor içeri attırmıştır. Böyle bir şey olabilir mi? Mahkemelerde kendisini müdafa etmiyor. Trabzonspor'dan bahsediyor. Ben yıllardar bu işin içerisindeyim. Yönetici olduğum dönemlerde Ali Şen bu işi yapıyordu. Ali Şen yaptığını 5 sene sonra televizyonlarda itiraf etti. ''Ben Trabzonspor'a böyle yaptım' diye konuştu.