Aziz Yıldırım’ın bu açıklamalarına ise Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak ile Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Bakanı İlyas Akçay açıklamalarda bulunuyor.

Ali Özbak açıklamasını yapıyor.

27.06.2012 Çarşamba günü TFF'nin yıllık mali kurulu yapıldı. 
Biz burada Trabzonspor'un büyüklüğünü bir mücitin inşaa etmediğini anlatmak üzere burada toplandık. 

TFF başkanı Sayın Demirören tüm futbol ailesi tek vücut olmalıyız diyor. Burada hiçbir ilke belirtilmiyor.
Halbuki biz tüm futbol ailesi olarak tek vücut olmayı da başarırız demeliydi. Ama hak getire.
Sayın şenez Erzik Genel kurulda bir konuşma yapıyor, diyor ki "Birbirimizi UEFA'ya şikayet etmekten sadece takımların değil tüm ülke itibarının da aleyhine işliyor."



Buna da maşallah demek geçiyor içimizden. Yani gerek biz gerekse başkaları bunu kime söylemek istediğini sanki anlamıyoruz da!

26.06.2012 sali günü Mahkemede çapraz sorgulamada yeterli cevap bulamayan Aziz Yıldırım birden bire Trabzonspor'u 4. Büyük ben yaptım demez mi.

Hop bala.... Sayın Yıldırım bir kulübün nasıl büyük oldğunu demek ki bilmiyor. Siz kendi başkanı bulurduğunuz ve o kulüp için hangi vizyonu sayarsanız sayın, o şampiyonlukların olmasında bakalım ki büyük müsünüz.
Varlığınızdan hiç kimsenin haberi bile olmaz. Yani uzun lafın kısası, iştirak ettiğiniz mücadele yolunda mutlaka şampiyonluk yaşamılısınız. 

Tam 48 saattir bizim arşiv ve müzenin kaynak ve belgelerini irdeleyip inceledik.
Vallahi hiçbir arşiv ve müze bilgisinde sizin ne isminiz nede cisminizini göremedik. Hatta 1976 yılında sizin futbol sektörünün neresinde olduğunuzu da bulamadık.

Biraz insaf Sayın Aziz Bey. Siz büyük yapma ile büyük olmayıda birbirine karıştırdınız.

Ama şu konuda hakkınızı teslim teslim ederiz. Biz Trabzonsporlular hem mert hem de ilkeli insanlarız. Sizin bir kulüpler birliği toplantınızda bizim büyüklüğümüzü savunmanızıda unutmuş değiliz.

Azi Bey sizin asistinizle mi bizim Necmi golleri attı. Yoksa Serdar Bali o golleri Aziz Yıldırım’ın pası ile mi attı. Trabzonspor. Kolay değildir bir yıl hapiste yatmak. Kurşun atmadın bişe yapmadın. Sadece hırsızlık yaptın. Bunun örtbas edilmesi de ayrı bir şey.

Bazı küçük Anadolu kulüplerinin temsilcileri Trabzonspor'un niçin büyükler gibi havuzdan para aldığını gündeme taşımak istediğimizde siz onlara sizinde müzenizde kupanız olsunda sizde alın dediniz.
Yani Trabzonspor'un  büyük olduğunu ifade ettiniz. Bir başka değişle onu büyük yapanlara saygı gösterdiniz. Olması gereken de buydu. Anlaştık mı Aziz Bey...

Birde Kulüpler Birliği vakfı diye bir kuruluş var. Hele bu son vizyonu evlere şenlik. İlk defa yarışmalı bir seçim evresi yaşadı. Buz o durumda bu kuruluş irtifa kaybetti diye söylemiştik. Bu ölçüde haklılığımız ortaya çıkmış oldu.



Baksanıza 29.06.2012 Cuma günü Sayın Aziz yıldırım’a destek vermek için cumbul cemaat Çağlayan mahkemesine gideceklermiş. Niçin ve neye karşı? Anladık… anladık… Yanlış adaletin düzeltilmesi için.

AZİZ YILDIRIM HADDİNİ BİLECEK
Trabzonspor kulübü 6 tane kupa almış. Tüm camianın gücüyle hakkını buraya taşımıştır. Bunu bunun dışında hiçkimse bunu sahiplenemez. Kimse böyle birşey dile getiremez. Bunu bizden de bir kimse şahsi olarak söylemeyez. Çünkü bu bir kollektif hadise.

Bunun üyesi var, yönetimi var, basını var, hocası var. En önemlisi de sahada her ne pahasına olursa olsun, ekonomik olarak ne alırsa alsın sahada koşan emek veren alın terini müştereken birleştererek mücadele veren o oyuncuların emeğiyle kazandıklarına dünyada hiçkimse dil uzatamaz. Böyle bir hak hiç kimseye verilmiş değildir.

Bunu böyle ifade eden haddini aşmış olur. Kimse böylesine haddini aşma hakkını kendinde bulamaz. Açıklamam esnasında hırsızlık lafı ağzımızdan kaçtı, onu arka bahçede çevrilen olaylar olarak düzeltiyorum. 

İLYAS AKÇAY: KİMSE LEKE SÜREMEZ

Trabzonspor'un Türk futbolunda gelmiş olduğu yer ve onu buraya getiren yer bellidir. 
Anlımız açık başımız diktir. Bu kulüp kazandığı şaibesiz maçlarla Trabzonspor'u bu günlere getirmiştir.
Hal böyle iken Aziz yıldırım'ın bu kulübe leke sürmeye hakkı yoktur. Kendini küçültmeye de gerek yoktur.
Aziz Yıldırım şanslı bir başkan, neden şanslı. Eğer Trabzonspor'un şampiyon olduğu günlerde Aziz Yıldırım olsaydı bugün Aziz Yıldırım diye bir kişi olmayacaktı. Ve şike sürecindeki şaibeli olaylarıda tarihe geçmemiş olacaktı. Aziz Yıldırım Trabzonspor'un o şampiyonluklarında Düzce de tarım işçisi miydi neydi... Bilemiyorum. Ama o zaman TS'nin karşısında birçok takım vardı. Aziz Yıldırım hatırlamaz ama o zaman ki Fenerli futbolculara sorsun Trabzonspor'un nasıl bir takım olduğunu.



Hiç kimse Trabzonspor'un başarılarına leke süremez. Trabzonspor tamamıyla şaibesiz bir şekilde bu günlere gelmiştir. Herkes Trabzonspor'a dil uzatırkan söylediği ifadelere dikkat etsin.  

SERDAR BALİ: AZİZ BEY BİZ TOP OYNARKEN BAŞKAN OLACAKTI
Ben Aziz Yıldırım ile karşılıklı futbol oynadım. Liderlik ayrı birşey dir. Sayın Ali Şen Vefa yıldırım'ın başına kadeh koymasaydı şimdi yoktu. Aziz yıldırım dikkatli konuş. Her konuşmanda Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin arasını açıyorsunuz.  Trabzonspor paranın olmadığı zaman 6 kez şampiyon olmuştur. İsterdik ki biz top oynuyorken Aziz yıldırım Başkan olsaydı.