61SAAT HABER SERVİSİ - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da 4.’sü düzenlenen İpekyolu İşadamları Zirvesine katıldı. İpekyolu güzergahında bulunan 25 ülkeden iş adamları, büyükelçiler ve bürokratların katıldığı zirvede Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da, Bakan Berat Albayrak ile bire bir görüştü. 
Bu görüşmede Trabzon’un bir çok yatırımı ve yapılması düşünülen projeler görüşülürken Gülcemal ve Yatırım Adası ön plana çıktı. 
Görüşmenin detaylarını 61saat’e açıklayan Başkan Zorluoğlu, “Biz sayın bakanımızla şehrimizin meselelerini konuşma imkanı bulduk. Bilhassa Arsin’de yapılacak Yatırım Adası ile alakalı son durumu değerlendirdik. Oranın şehrimiz ve bölgemiz için istihdam, üretim anlamında önemini bir kere daha teyit ettik. Bundan sonra süreçle ilgili nasıl yapılabiliri konuştuk. Bu önemli bir konu, bizim de yakından takip ettiğimiz Trabzon’da ki işsizlik meselesine ciddi çözüm olabilecek çok önemli bir proje”  dedi. 

TAHKİMATIN TAMAMLANMASI İÇİN BAKAN ALBAYRAK, İNSİYATİF ALACAK
Gülcemal’de eksik kalan tahkimat konusunu da görüştüklerini açıklayan Başkan Zorluoğlu, “Ben ilave olarak Gülcemal, Yeni Yaşam alanı orayla ilgili bir kaç sıkıntımız var. Tahkimatla alakalı.. O tahkimat konusunu görüştük. Hem 1. etabın, hem 2. etabın tahkimat meselesi. Onla ilgili destek sözü verdiler. Onu önümüzdeki süreçte yakından takip edeceğiz. Bilhassa 1. Etabın yapılan eksik kalan tahkimatın süratle tamamlanması konusunda gereken insiyatife alacaklarını kendileri ifade ettiler. Çok faydalı bir gün yaşadık Trabzon olarak.. İki önemli yatırım. Birisi Endüstri Bölgesi, bir tanesi de bizim turizm, sosyal yaşam anlamında çok önemli başka bir adamız Gülcemal.. İki tane ada…” diye konuştu. 

GÜLCEMAL DOLUGUSU TAMAMLANDI, YATIRIMCILARLA GÖRÜŞÜLÜYOR
Gülcemal’de yapılması düşünülen Mega Luna Park’a, Trabzon’da ki yatırımcıların da sahip çıktığına dikkat çeken Zorluoğlu, “Trabzon’a mutlaka bütün bölgeye hitap edecek büyüklükte ve güzellikte tema park, mega Luna Park, Eğlence Parkı Trabzon’a kazandıracağız. Trabzon’un turizm açısından olmazsa olmaz projesidir. Bunu da inşallah Gülcemal’de yapacağız. dolgu büyük oranda tamamlandı, tahkimatı da tamamladığımızda ki yatırımcılarla şimdiden görüşüyoruz. 


MEGA LUNA PARK’A TRABZONLU DA YATIRIM YAPMAK İSTİYOR
Şehir buna sahip çıktı. Şehrimizde ki yatırımcılarda orada böyle bir yatırıma ortak olmak istiyorlar. Uzun yıllar, Trabzon’a, bölgemizin insanlarına, yabancı yerli turistlere hizmet edecek böyle bir mega eğlence alanımız olacak. Odada sadece luna park olmayacak, başka bir çok yeme içme mekanları, eğlence mekanları, kapalı alanlar, kültür sanat alanları, su oyunları, konser alanları gibi çok değişik dokunuşlarda olacak” dedi. 

İPEKYOLU İŞ ADAMLARI ZİRVESİNDE BİR ÇOK ÜLKE TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞME
Başkan Zorluoğlu, İpekyolu İşadamları Zirvesini de Trabzon için fırsata çevirmeye çalıştıklarını belirterek, “İpekyolu İşadamları Zirvesini Trabzon için fırsata çevirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Zorluoğlu, burada bir çok ülke temsilcileri ile görüşme fırsatı bulduklarını da açıkladı. Başkan Zorluoğlu, “Bir çok ülkeden iş insanlarının katıldığı, üst düzey yöneticilerin, bürokratların, siyasetçilerin olduğu bir organizasyon devam ediyor. Bunun ülkemiz ve bilhassa şehrimiz için bu İpekyolu üzerinde ki şehirlerle ticaretini, yatırım ilişkilerini arttıracağını düşünüyorum. elbette ikili görüşmelerimiz var bu süreçte. Ben bugün Pakistan heyetiyle görüştüm. Yarın Çin Halk Cumhuriyeti büyükelçisi ve heyetiyle görüşeceğim. Akşamleyin yemekte bazı görüşmelerimiz olacak. Bu organizasyonu şehrimiz adına bir fırsata dönüştürme gayreti içindeyiz. Vali bey, Ticaret Odası Bakanımız, vekillerimiz aynı şekilde” diye konuştu.