61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan gelen çocuklarla buluştu. 
Burada Programda ilk olarak konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Talep patlaması oldu neredeyse. Hem çocukları evlerinde misafir etmek istiyorlar. Kendi çocukları ile kaynaştırıyorlar. Bu nedenle Trabzonlu ailelere çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Trabzon Valiliği A Toplantı Salonunda 140 öğrenci ve öğretmenleriyle buluşan Bakan Soylu’ya burada ilginç bir de sürpriz oldu. 
Çoçuklara hoş geldin dediği sırada Bakan Soylu’ya Trabzon’un Hemdiye ninesi araya gererek “Sende hoş geldin” dedin. Ardından elindeki el örgülerini de Bakan Soylu’nun bulunduğu masaya koyan Hemdiye Nine, “Bunları sana ördüm” dedi. 
Bakan Soylu,  şimdi Batıdan Doğuya doğru yeni bir süreci başlatacaklarını kaydetti. 
Bakan Soylu, ardından çocuklarla bire bir konuştu. Çocuklara Trabzon’da neler yaptıklarını soran Bakan Soylu, ardından denizde gezip gezmediklerini sordu. 
Ancak çocukların Trabzon’daki hava şartlarından dolayı deniz gezisi yapamadıkları kaydedildi. 
Bakan Soylu, “Bizim hepimizin uğraşı, sizlerin bu ülkede başarılı eğitim görmeniz, huzur iinde arzu ettikleriniz, hayal ettiklerinizle buluşabilmenizi temin etmektir. Bizim bütün mücadelemiz budur. Biz bütün mücadeleyi sergilerken her biriniz öğretmen, doktor, avukat, mühendis gönlünüzden kalbinizden ne geçiyorsa oraya ulaşmanızı istiyorum. 

Bizim ülkemiz güzel bir ülke” dedi. 
Bakan Soylu, “Sizlere çok güveniyoruz. Hayatınız boyunca burada 3-4 günlük alacağınız dersi, farklı ailelerin size yaklaşımı sizin onlara yaklaşımınız burada elde ettiğiniz bu bilgiyi tecrübeyi hayatınız boyunca devam ettireceksiniz. Arkadaşlıklarınızı, dostulklarınızı.. 
En önemli mesele, kendinizden başka birilerinin varlığını bile bilmek ve anlayabilmektir. 
Memleketimizin her tarafı güzeldir” dedi. 
Bakan Soylu, çocukların Trabzonspor’un Malatya maçına gidip gitmeyeceğini sorması sonrası, çocukların dönüş uçağının bugün uçağının 17:50’da olduğu kaydedilip programa alınmadığı belirtildi. Bunun üzerine Bakan Soylu, “Gitmek ister misiniz..?” diye sordu. Çocuklardan “Evet” cevabı alınca Bakan Soylu, “Bir 40 dakikasını görsünler… İlk devreyi izlesinler, sonra otobüse binsenler. Doğru uçağa.. Sonra size sorarlar Trabzon’a gittiniz maç seyrettiniz mi derseler seyrettik dersiniz” diye konuştu. 

Bakan Soylu’nun bu sözlerinin ardından çocuklar, Trabzonspor maçına da götürülecek…