TFF tarafından düzenlenen ve 23-26 tarihleri arasında İstanbul 'da başlayan "futbolda maç ve performans analizi sertifika' programına katılan TÜFAD eski Başkan'ı Nurettin Balaban kurstaki bilgi aktarımı, ders hocaları ve asistanları her yönüyle mükemmel olduğunu ifade etti.
Balaban yaptığı açıklamada biz bu eğitimi TÜFAD Trabzon şubesi olarak geçmişte Hamit Cihan hocamız ve Olcay Mülazımoğlu önderliğinde Trabzon'da ücretsiz olarak Trabzon antrenörlerinin gelişimi için müracaat eden 60 kişiye vermiştik. Buradaki kursta Asistan hocalar arasında Trabzon'da bize ders veren Erdi Tokul'un burada eğitimci olarak görev yapması ve Samsunlu hemşerimiz Hüseyin Çayır'ın olması bizi ayrıca Mutlu etti.
Balaban; 40 yıllık futbol adamlık hayatımda 4 yıl TFF kurullarında,19 yıl TÜFAD yönetimlerinde ve onlarca uluslararası kurs, seminer, eğitim ve panellere katıldım, bir çok hoca bize hocalık yaptı ve hepsi birbirinden değerli olduklarını özelliklere belirtmek isterim. Son yıllarda TFF Eğitim sorumlusun Yücel Uyar ve Ekibi 'de bu değerleri yukarı taşıma yolunda hayli övgüye layık oldukları aşikardır. Ancak bu kursun direktörlüğünü yapan Milli Takımlar Maç Analiz Departmanı Sorumlusu Dr.Metin Çakıroğlu için ayrı bir parantez açmak isterim. Bu kadar pozitif, kusursuz bir hoşgörü, samimi iletişim sahibi, konusuna hakim değerli bir şahsiyet. Bu şahsiyetteki futbol eğitimcilerini bünyesine katan, bu kursa eğitimci olarak İngiltere,Hollanda,Barcelona'dan katılan analistlerin katılımını sağlayan ve bu gibi eğitimlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim hocamıza ve TFF Başkan'ı Sayın Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.