MAÇTADAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın sonuna 2 dakikalık kayıp süre eklendi.

87'Abdülkadir'in golünde harika bir orta yapan Luis Ibanez, günün ikinci asistini yaptı. İlk golde de büyük katkı veren Ibanez, Trabzonspor adına maçın kahramanlarından biri olmayı başardı.

87'Asist Luis Ezequiel Ibáñez

87'Trabzonspor, Abdülkadir Parmak'ın geriden kurduğu oyunla atağa başladı. Atak devamında Luis Ibanez'in soldan yaptığı ortaya vuran Abdülkadir Parmak, kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti.

85'Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, yerini 19 yaşındaki Ali Osman Karnapoğlu'na bıraktı.

84'Balıkesirspor'da son değişiklik geldi. Steve Beleck kenara alınırken Rahmi Anıl Başaran oyunda.

80'Trabzonspor, ilk golün sahibi Novak ile üçüncü gole yaklaştı ama onun vuruşunu çizgi üzerinden kaleci Atilla çıkardı ve kornere gitti.

79'Hugo Rodallega oyuna girer girmez etkili oldu. Ceza sahası içine kadar ilerleyen golcü oyuncunun yakın mesafeden vuruşunu kaleci kornere yolladı.

78'Trabzonspor'da günün etkili isimlerinden Ekuban, yerini Rodallega'ya bıraktı.

77'Karşılaşmanın son dakikalarına girilirken oyun, üst üste gelen oyuncu değişiklikleriyle soğudu.

77'BÜYÜK ŞANSSIZLIK! Oyuna henüz birkaç dakika önce giren Furkan Çil sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemedi. Yürümekte zorlanan Furkan'ın yerine Celal Emir Dede oyuna girdi.

74'Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme, Berkay Sefa Kara'nın yerine oyunda.

73'Balıkesirspor'un kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına inen topun ardından kısa süreli bir karambol yaşandı ancak Trabzonsporlu oyuncular soğukkanlı bir şekilde tehlikeyi engelledi.

72'AZ FARKLA AUT! Balıkesirspor bu dakikada etkili geldi. Mehmet Boztepe'nin ceza sahası dışından gönderdiği şut Toure'ye çarpıp kornere gitti.

72'Maçtaki ilk değişiklik ev sahibi ekipten geldi. Nizamettin Çalışkan kenara alınırken Furkan Çil oyuna girdi.

70'ATİLLA ÖZMEN ÇIKARDI! Trabzonspor Ekuban ile üçüncü gole çok yaklaştı. Golcü oyuncu ceza sahası içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Atilla Özmen gole izin vermedi.

69'AUT! Balıkesirspor'da sağ kanattan gelişen atak sonrası ceza sahası içinde Muhammet Ali'nin kafa vuruşu auta çıktı.

68'Balıkesirspor'da Doğa sol kanattan çizgiye inip ortayı da yaptı ama Trabzonspor savunması daha önce davranıp topu kafayla uzaklaştırdı.

66'Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır küçük bir sakatlık geçirdi ve tedavisinin ardından oyun yeniden başladı.

65'Mücadelede Trabzonspor'un ikinci golünden sonra tempo düşmeye başladı. Dakikalar Balıkesirspor'un aleyhine işliyor63'Balıkesirspor'da Muhammed Ali Doğan sarı kart gördü.

61'Trabzonspor'un attığı golle birlikte maçın uzatmalara gitme ihtimali kalmadı. Balıkesirspor'un turu geçmesi için GOL yemeden üç GOL bulması gerekiyor.

60'GOL pozisyonunda rakibiyle çarpışan Abdülkadir sakatlık geçirdi ve sağlık görevlileri genç oyuncu için oyun alanında tedavi gerçekleştirdi.

59'Asist Luis Ezequiel Ibáñez

59'GOL Trabzonspor bir kez daha önde! Sol kanattan Luis Ibanez'in yaptığı ortaya yükselen Abdülkadir Parmak etkili bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı. Konuk ekip 2-1 önde!

58'Bordo-mavili ekip, Balıkesirspor karşısında ikinci kez direkleri geçemedi.

57'DİREKTEN DÖNDÜ! Trabzonspor ikinci gole çok yaklaştı. Son dönemin formda isimlerinden Ekuban, savunma arkasına atılan topu kontrol etti, ceza sahası içinde topu önüne çekip şutunu da gönderdi ama direği geçemedi.

56'Balıkesirspor kendi yarı alanından hızlı çıkmak isterken topla birlikte ilerleyen Nizamettin'e baskı geldi ve konuk ekip rakibinin atağını kesti.

55'Trabzonspor'un genç oyuncusu Batuhan Arslan sakatlık geçirdi. Sağlık görevlileri Batuhan için oyun alanında.

54'İki takımda da kenar yönetimleri bazı oyuncuları ısınmaya gönderdi.

51'Mücadelenin ikinci yarısı, ilk yarı gibi düşük tempoda başladı. İki takım da oyun kurmakta zorluk çekiyor.

48'KAÇTI! Balıkesirspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, Nizamettin'in yaptığı ortaya gelen kafa auta gitti.

47'Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı'nın uzaktan gönderdiği şut kaleci Atilla'da kaldı.

46'İki takım da ikinci yarının başında oyuncu değişikliği yapmadı.

45'İkinci yarının ilk düdüğü çaldı.

İLK YARI BERABERE SONUÇLANDI

45'İlk yarının sonuna 2 dakikalık kayıp süre eklendi.

44'Balıkesirspor sağ kanattan Sedat ile köşe vuruşu kullandı ancak Trabzonspor savunması topu karşıladı.

44'Mehmet'in pasında sol çizgide topla buluşan Nizamettin'in ortasında Trabzonspor savunması topu kornere gönderdi.

42'Balıkesirspor'da Mehmet Boztepe sol kanatta topla buluştu ve ara pasını çizgiye doğru gönderdi ama Nizamettin araya giremedi ve atak sona erdi.

40'Konuk ekip yine Ibanez'le geldi. Arjantinli futbolcunun soldan çevirdiği ortaya Abdülkair kafayı vurdu ama kaleci gole izin vermedi.

39' İlk yarının bitimine az bir süre kala Trabzonspor'un baskısı arttı.

37'Trabzonspor'da Berkay'la paslaşan Kamil Ahmet sağ kanatta çizgiye inmeden ortayı yaptı, ceza sahası içinde Abdülkadir Parmak'ın kafası geldi ama kalecide kaldı.

34'Trabzonspor, öne geçip tur kapısını aralamışken Balıkesirspor'un golü hesapları değiştirdi. Maç temposu bir anda yükseldi.

34'GOL Trabzonspor'un GOL sevinci yalnızca iki dakika sürdü! Balıkesirspor, sağ kanattan gelişen atakta Mehmet Boztepe'nin ortasında Beleck'in kafa vuruşuyla golü buldu ve skoru 1-1'e taşıdı.

32'Asist Hüseyin Türkmen

32'GOL Trabzonspor'u öne geçiren GOL geldi! Ibanez'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Hüseyin'in arka direğe yönlendirdiği topa Novak vurdu ve top ağlara gitti. Trabzonspor, Balıkesirspor deplasmanında 1-0 önde.

İŞTE NOVAK'IN GOLÜ

31'Trabzonspor'da günün etkili isimlerinden Ibanez sağdan çizgiye inip topu kale önüne yolladı, kalecinin müdahalesiyle top kornere gitti.

29'Mücadelede üçte birlik zaman dilimi geride kalırken 0-0'lık beraberlik sürüyor.

28'Balıkesirspor atağı sol kanattan gelişti. Mehmet'in yerden gönderdiği ortayı ceza sahası içinde Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.

25'OFSAYT! Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ekuban soldan çizgiye inip pasını çıkardı, o bölgede Berkay boş kaleye topu gönderdi ama savunma topu çizgide çıkardı. Sonrasında ise Ekuban için ofsayt bayrağı kalktı.

24'Balıkesirspor'da Glumac'ın uzun gönderdiği topta Beleck hücumda hareketlendi ancak Zargo Toure kademede boşluk vermedi.

22'Trabzonspor'un genç ismi Berkay hızlı hareketlerle sağ çapraza inip ortasını yaptı ancak top rakipten sekip tekrar önünde kaldı, devamında şutunu da gönderdi ama top farklı bir şekilde auta gitti.

20'DİREKTEN DÖNDÜ! Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı'nın kullandığı etkili serbest vuruşta top direkten oyun alanına geri döndü.

19'Trabzonspor'da Caleb Ekuban'ın ceza sahası dışında yerde kalmasının ardından konuk ekip tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

19'Karşılaşmada ilk sarı kart Balıkesirspor cephesine gitti. Batuhan'a faul yapan Doğa İşeri sarı kart gördü.

17'İki takım da rakip kaleye gitmekte ve oyun kurmakta oldukça zorlanıyor. Balıkesir'de tempo halen düşük.

15'KAÇTI! Trabzonspor bir kez daha Ibanez ile gole yaklaştı. Arjantinli sol bekin ceza sahası dışından gönderdiği şut kalenin üstünden auta gitti.

14'Steve Beleck'in sol kanattan sürdüğü topta atak tazeleyen Balıkesirspor'da Doğa'nın yaptığı ortayı kale dibinde Zargo Toure indirdi ve kaleci Uğurcan'da kaldı.

11'Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından kale içine gönderdiği orta kalecide kaldı.

9'Balıkesirspor'un sağ kanadında Cüneyt'in ara pasında Zargo Toure araya girip rakibinin çizgide topla buluşmasına engel oldu

8'Trabzonspor oyunun tüm hakimiyetini eline almaya başladı. Balıkesirspor'un topla oynama oranı gitgide düşüyor.

7'KAÇTI! Maçın ilk tehlikeli pozisyonu Trabzonspor'dan geldi. Orta sahanın gerisinden atılan uzun topta savunmanın arkasına sarkan Ibanez topun dibine girdi, kalecinin üstünden geçen top kalenin dibinden auta gitti.

5'Balıkesirspor sağ kanattan atak geliştirdi. Mehmet'in içeri kestiği orta Trabzonspor savunmasından döndü.

4'Karşılaşmanın ilk dakikaları düşük bir tempoda geçiyor. İki takım da risk almadan kontrollü bir futbol sergiliyor.

2'Trabzonspor orta alanda bir süre pas yaptı. Ancak yapılan seri 24 pas atağa dönüşmedi.

1'İki takım da orta sahada rakibine üstünlük kurma mücadelesiyle maça başladı.

MAÇTAN DETAYLAR

Balıkesirspor BALTOK Maçı Kadromuz; Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Toure, Novak, Batuhan, Yusuf, Berkay, A. Parmak, Ibanez, Ekuban

Yedekler; Arda, Muzaffer Cem, Rodallega, Murat Cem, Oğuzhan, Ali Osman, Kerem, A. Ömür, Tunahan, Nwakaeme

MAÇ ÖNCESİ

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmayı hedefleyen, son 16 turu ilk maçında sahasında Balıkesirspor Baltok'u 2-1 yenen Fırtına, bugün deplasmanda rakibi karşısında gerekli skoru alarak adını çeyrek finale yazdırmaya çalışacak. Trabzonspor'da bu maç öncesi Amiri ile Hosseini ülkelerinin milli takımında yer alırken, sakatlıkları bulunan Sosa, Onazi ve Pereira'nın ise tedavileri devam ediyor. Başakşehir karşılaşmasında sakatlık yaşayan Ekuban ile aynı maça iğne ile çıktığı belirtilen Hugo Rodallega'nın oynayıp oynamayacağına yapılacak son kontrollerin ardından karar verilecek. Eksik futbolcu sayısı fazla olan bordo- mavililerde teknik direktör Ünal Karaman'ın Murat Cem ve Abdülkadir Parmak gibi isimlere forma vermesi bekleniyor.

NASIL TUR ATLAR

İlk maçı 2-1 alan Trabzonspor, bugün 1-0 yenilirse elenir. 2-1'lik skorda karşılaşma uzarken 2 farklı her Balıkesirspor Baltok galibiyetinde tur atlayan takım kırmızı-beyazlılar olacak. Beraberlik ve Trabzonspor galibiyetlerinde ise bordo-mavililer çeyrek finale adını yazdıracak.

RAKiBiMiZ DiRENÇLi

Teknık direktör Ünal Karaman, kupa maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. 52 yaşındaki hoca, "İlk maçta gerçekten karşımızda çok iyi bir direnç gösteren ve futbol oynamaya çalışan Balıkesirspor vardı. İkinci maçta da aynısının olacağını tahmin ediyoruz. Rakibimize saygı duyarak kazanmak adına mücadelemizi ortaya koyacağız. Elimizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanarak Balıkesir'den kupada bir üst tura çıkmış olarak dönmek istiyoruz" dedi.

PEREIRA ÜLKESiNE GiTTi

Başakşehir maçının 41. dakikasında sol ayak tarak kemiği kırılan Pereira'nın 4 ila 6 hafta arasında sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. 34 yaşındaki sağ bek Trabzon'da yapılan tedavisinin ardından izin alarak ülkesi Portekiz'e gitti. İki hafta boyunca burada tedavisine devam edecek olan tecrübeli savunmacı, ardından Trabzon'a dönerek hafif tempolu çalışmalara başlayacak.

8 KEZ KUPAYI ALDI

En son 2009-2010 sezonunda Şanlıurfa GAP Stadı'nda Fenebahçe'yi 3-1 yenerek kupayı alan Fırtına, 9 sezon aradan sonra kupayı elde etmeye çalışacak. Kupada ilk kez 1974-1975'te final oynama başarısı gösteren Karadeniz ekibi 8 kez kupayı müzesine götürdü.

14 KEZ FİNAL OYNADI

Bordo-mavili takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda 14 kez final oynadı. İkişer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, birer kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor ve Fenerbahçe karşısında kupaya uzanarak 8 kupa şampiyonluğu elde etti.

FENERBAHÇE'YE YENİLMİŞTİ

Trabzonspor, bu sezon 9. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeye çalışacak. En son 2012- 2013 sezonu final oynayan bordo-mavili takım, Ankara'daki maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olmuş ve sahadan üzülerek ayrılmıştı.

SOSA KOŞULARA BAŞLADI

Sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Jose Sosa, bir aylık aranın ardından koşulara başladı. Arjantinli oyuncu önceki gün yapılan antrenmanda takımda ayrı olarak koşu yaparken, hafta sonuna kadar kendisini deneyeceği ancak Sivas deplasmanında forma giyme ihtimalinin bulunmadığı öğrenildi.