Kanaltürk'de yayınlanan Futbolizm programına katılan gazeteci Mehmet Baransu ve Uğur Dündar , Aziz Yıldırım'ın sahte askerlik raporu yüzünden stüdyoda gergin anlar yaşanmasına neden oldular.
Yayına bağlanan Fenerbahçeli Araştırmacı-Gazeteci Uğur Dündar, Mehmet Baransu'nun Aziz Yıldırım ile ilgili sorularına cevap vermekte güçlük çekerken, "Sen asker düşmanısın. Allah'ın adını ağzına alma.. Çarpılırsın" gibi sözlerin arkasına sığındı.

Yayına bağlandığı gibi Baransu hakkında sert ifadeler kullanan Uğur Dündar, "sen bir defa çok yalancısın.. Çok büyük iftiralar ve yalanlar attın" dedi. Baransu'nun, "Kim hakkında attım" diye sorunca Dündar, "Benim hakkımda attın" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Baransu, "Neden beni mahkemeye vermediniz" şeklinde sordu. Baransu'nun bu sorusuna karşılık Dündar ise, "Sen mahkemeye verilmeye değmez bir insansın" şeklinde karşılık verdi. Baransu ise bu kez "Geçeceksiniz o işleri" dedi.

Baransu, Uğur Dündar'n yayında sürekli olarak "Bana iftira atıyorsun" demesi üzerine "Hangi iftaraları atmışım bunu söylemiyor. Ama ben biliyorum neden rahatsız olduğunu. Çünkü kitabımda 28 şubat sürecinde Arena Programında yaptıklarını yazdığım için, Uğur Dündar efsanesini bitirdiğim için bundan rahatsız" dedi. Baransu'nun bu sözlerine Dündar ise, "Uğur Dündar efsanesini senin padişahın bitiremez" şeklinde karşılık verdi.

Fenerbahçeli oluduğu bilinen ve Aziz Yıldırım'a 2011 yılında kredi bulamadığı gerekçesi ile birimlerini kullanması için verdiğini söyleyen Dündar, Aziz Yıldırım'ın askerlik konusunu da ilk defa kendisinin açıkladığını söyledi. Ancak Baransu'nun "Neden araştırmacı gazeteci olarak olayı daha fazla araştırmadınız?" şeklindeki sorusuna ise, "Sen asker düşmanısın" diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Dündar, "Aziz Yıldırım'ın askerlik konusunu bu ülkede ilk defa açıklayan benim. 2006 yılında. Sevgili Erman Toroğlu bana bu şekilde duyumlar kulağıma geliyor dedi. Benimde kulağıma geliyordu. Ve bende Vecdi Gönül'e telefon açtım ve bu bilgileri bana verdi. 4 satırlık bilgiyi aldığım gibi satırı satırına Erman Toroğlu'na aktardım. Erman Toroğlu'da benim adımı kullanarak satırı satırına yayınladı. Erman Toroğlu bunları yayınladığında niye kimse üzerine gitmedi. Toroğlu bunları yazıyor arkadaş bu karşınızdaki gazeteci bunu haber olarak kabul etmiyor" dedi.

Baransu ise, "Erman Hoca'nın yazdığı yazıyı yazdım. Siz Araştırmacı Gazeteci olarak niye araştırmadınız. Niye Arena'da özel program yapmadınız" şeklindeki soruya Dündar, "Konu kamuouyuna maloldu" diyerek yanıt verdi.