Barcelona`nın golleri 35. dakikada Busquets, 43. dakikada İniesta`dan gelirken, Chelsea`nin golleri 45. dakikada Ramirez ve 90. dakikada Torres`ten geldi. Karşılaşma 2-1 devam ederken Arjantinli yıldız Messi penaltı atışından yararlanamadı.

Karşılaşmayı yöneten temsilcimiz Cüneyt Çakır, 90 dakika boyunca birbirinden önemli kararlar verdi. 37. dakikada karşılaşma 1-0 Barcelona lehine devam ederken rakibine diziyle vurduğu gerekçesiyle Terry`yi kırmızı kartla oyun dışında bırakan Çakır, 48. dakikada yardımcısı Tarık Ongun`un uyarısıyla Fabregas`ın düşürüldüğü pozisyonda Barcelona lehine penaltı noktasını gösterdi. Ancak Messi penaltı atışından yararlanamadı. Son dakikalarda ise Alexis Sanchez`in golünü ofsayt gerekçesiyle saymayan Çakır, zaman zaman Barcelona tribünlerinin tepkisini çekse de otoriter bir yönetim gösterdi.

Türk hakem Cüneyt Çakır, Barcelona-Chelsea karşılaşmasında 9 kez kartına başvurdu. Çakır, İngiliz temsilcisi Chelsea`den Mikel, Ramires, Ivanovic, Cech, Lampard ve Miereles`e sarı kart gösterirken, Terry`ye ise kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Çakır, Barcelona`dan ise Iniesta ve Messi`ye sarı kart gösterdi.