61SAAT SPOR SERVİSİ (ÖZEL) - Trabzon’da yaklaşık 2 gün önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Trabzonspor’un efsane futbolcularından ve 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için bugün Yavuz Selim Futbol sahasında tören düzenlendi. Çocukları  Ersan, Sanem ve Çisem ile eşi Suzan Özcan cenazede bir hayli bitkin görülürken Trabzonsporlu eski futbolcu ve yöneticiler aileyi tesellietmeye çalıştı.

Düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Eski bakan ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski ve yeni yöneticiler, başkanlar, 1461 Trabzonlu futbolcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadir Özcan’ın naaşı stadın ortasına yer alan katafalk üzerine 1461 Trabzonlu futbolcular ve teknik heyetin omuzlarında getirildi.

BARIŞ MEMİŞ, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Trabzon’un futbol mabedi olarak anılan Yavuz Selim Sahasında yapıyan törende ilk olarak konuşan 1461 Trabzon Takımı kaptanı Barış Memiş, gözyaşlarını tutamadı. Barış, “Türk futbolunun, Trabzon’un efsanelerindendi. O bizim için babamız gibiydi. Bize evlat derdi. Güzel yerlerde görmek istiyordu bizi. Onun bizi gördüğü şeklinde avutmayacağız kendimizi. Bundan sonra bizde onun yolundan gidip, onun elde ettiği başarıları ona layık bir şekilde yakalamaya çalışacağız” dedi.

FENALAŞTI YERE YIĞILDI

Törende ilk söz 1461 Trabzon'un kaptanı Barış Memiş'e verildi. Konuşmasında üzüntüden oldukça zorlandığı dikkan çeken Memiş konuşmasının ardından fenalaştı. Fenalaşarak yere yığılan Memiş'e ilk yardımı 1461 Trabzon Başkanı Şaban Bülbül ve yardımcı antrenörler yaptı. Memiş'in kendinden geçmesi tören için hazırda bulunan asker ve katılımcıları derinden etkiledi.

İşte efsanenin cenaze namazı öncesi o duygu dolu töreni ve Barış Memiş'in kendinden geçtiği o görüntüler...

TÜREL: ZAMANSIZ GİTTİ
Milli Takım eski Teknik Direktörü Metin Türel, ise “Kadiri tanıma şansına eriştim. Milli takımda beraber çalıştık. Ben iyi ki antrönür olmuşum ki Kadir’e tanıma şansına eriştim. Milil takımda uzun süre beraber çalıştık. Çok zamansız gitti. Hançer gibi saplandı. İz bırakıp gitti, ne mutlu ona” diye konuştu.

ÖZBAK: DEĞİŞMEZ İSİMDİ
Divan Başkanı Ali Özbak’da “Kadir Özcan, efsaneyi yaratanlarla mücadele etti. Trabzonspor’u o efsane kadrosunun değişmez savunma orta ikilisinden biri olarak oynadı. Kendisi ebediyete intikal etti ama bana göre tarihe iz bıraktı. Tarih onu her zaman anacaktır” dedi.

HACIOSMANOĞLU: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise, “Söylenecek çok söz var ama sözün bittiği yerdeyiz. Kadir Özcan, çok sevdiğim saydığım dostumdu. Ölmeden 2 saat önce konuştuk. Bende bir cenazeden geliyordum, kulüpte buluşacaktık. Ama nasip olmadı. Onu anlatmaya gerek yok. Kendisini altın harflerle tarihe yazdırdı. Ailesi çocukları onlar benim kardeşim, bundan sonra kardeşim olarak yaşacaklar. Sabır diliyorum. Camiamıza baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

BAYRAKTAR: SEVGİ TOHUMLARI EKTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Kadir Özcan, kardeşimizi kaybetmenin çok derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ama bizi teselli eden Kadir kardeşimiz, hayatı boyunca dostluğun yanında hep sevgi ekti. Sevgi tohumları, Trabzon’da yeşerdi. Bundan sonra ektiği sevgi tohumları Trabzon’da çiçek açacak. Meyve verecek. Zamansız kaybı Trabzon camiasını, fut2bol camiasını Türk futbolunu derinden yaralamış ve üzmüştür” dedi.

ŞAHİN: TÜRKİYE ONU SEVİYORDU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahi’de  şunları söyledi: “Hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki hayat bir sınav. Hayat bir oyun. Mesele burada bu sınavı nasıl verdiğin. Bu oyunu nasıl oynadığın. Kadir Hocamızı bütün Türkiye seviyor ve bütün kalbinde hissediyor”

ÖZAK: TRABZONSPOR’U MARKA YAPANLARDAN
Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, “Hepimiz çok acılı bir gün yaşıyoruz. Ben 6 yıl birlikte oynama şansına eriştim. Bu efsane yıkılmaz…



Kadir için ne söylesek az. Trabzonspor, efsanesinin çok değerli bir ismini kaybettik. Her zaman gülerdi. Çok güler yüzlü, sevgi ve saygı dolu centilmen spor adamıydı. Ömrünü futbola adamış, futbolcu ailenin bir üyesiydi. Bu meşaleyi doruğa taşıyan, Trabzon’dan milil takıma uluslararası boyuta taşıyan bir kardeşimizdi. Milli  takıma çok önemli katkıları oldu. Trabzonspor’u marka yapan büyük yaban bir takımın çok önemli ferdiydi. Bir sevdadır Trabzon, Bir destandır Trabzonspor sloganını Türkiye’ye yaşatan kabul ettiren bir kardeşimizdi.” Dedi.

GÜNEŞ: KİMİN KONUŞTUĞU DEĞİL KONUŞULAN ÖNEMLİ
Trabzonspor ve Milli takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, “burada kimin konuştuğu önemli değil, kardeşimizi kaybettik onu cennete uğurlamak için buradayız.  Kadir’in öyle özellikleri var ki burada anlatsak kitaba sığmaz. O kırmızı kart gördüğü zaman arkadaşı o da peşinden kart görerek giden arkadaşımızdı. Yalnız bir yere gitmezdi. Bugün tek başına gidiyor.  Kaderin cilvesi.61 yaşında tesadüflerin bir araya geldiği dönemde Kadir’i kaybettik. Bugün ben burada konuşurken Kadir gitti, ama bizde arkasından gideceğim.  Bu takım tamamlanacak. Sonunda bir yerde birleşeceğiz. Kaderin cilevesi. Doğumda var ölümde var. Nasıl doğumda seviniyorsak, ölüm de de üzülüyoruz.” Dedi.

Prorotokl konuşmaları sırasında ise dikkat  çeken bir olay yaşandı. Konuşmacılar listesine yazılmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, son anda anons edilerek konuşma yaparken  bu sırada Bakan Bayraktar, Faruk Özak ile Şenol Güneş’in konuşma yapması için anons edilmesini istedi. Bakan Şahin’de konumasını bitirdikten sonra eski Bakan Özak’ı ‘Ağabey’diye kürsüye çağırdı. Özak, kürsüde kısa birkonuşma yaptıktan sonra Şenol Güneş’i anons ederek mikrofonu Güneş’e verdi.

Konuşmaların ardından Özcan’ın tabutunu 1461 Trabzon’un yardımcı hocaları ve futbolcuları taşıdı. Baba evi olan Akçaabat İlçesine götürülen cenaze burada ikindi namazında toprağa verilecek.