Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Başakşehir ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadele 2-2 sona erdi.

Trabzonspor, 61. dakikada Daniel Sturridge'in penaltı golüyle öne geçti. Başakşehir, 67. dakikada Edin Visca'nın penaltı golüyle skoru eşitledi. İlk golde penaltıyı yaptıran Skrtel, 79. dakikada Başakşehir'i öne geçiren golü attı. Sörloth, 90+5. dakikada eşitliği sağlayan golü attı.

Bu sonucun ardından Başakşehir puanını 15'e, Trabzonspor ise 16'ya yükseltti.

Başakşehir, gelecek hafta Süper Lig'in lideri Alanyaspor'a konuk olacak. Trabzonspor ise Göztepe'yi ağırlayacak.

ÜNAL KARAMAN, 4 OYUNCUYU DEĞİŞTİRDİ

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, geçen hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Rusya'nın Krasnodar takımıyla oynanan maçın ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakaya bordo-mavili ekip, Uğurcan Çakır, Joao Pereira, Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini, Filip Novak, Doğan Erdoğan, Jose Sosa, Kamil Ahmet Çörekçi, Anthony Nwakaeme, Daniel Sturridge, Alexander Sörloth ilk 11'i ile çıktı. Karadeniz temsilcisinin yedek kulübesinde Erce Kardeşler, Donis Avdijaj, Ivanildo Fernandes, Yusuf Sarı, Gaston Campi, Fıratcan Üzüm, Abdurrahim Dursun ve Ahmet Canbaz yer aldı.

Teknik direktör Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi'nde 2-0 kaybettikleri Krasnodar mücadelesinin başlangıç kardosunda yer alan Fernandes, Yusuf Sarı ve Campi'yi yedeğe çekerken, Abdulkadir Parmak sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Karaman, bu futbolcuların yerine Hüseyin Türkmen, Hosseini, Doğan Erdoğan ve Sturridge'e görev verdi.

TRABZONSPOR'DA KADRO SIKINTISI

Bordo-mavili takım, sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle 21 kişilik müsabaka listesine 19 kişi yazdırdı.

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Ogenyi Onazi, Caleb Ekuban ve Obi Mikel, Medipol Başakşehir müsabakasının kadrosuna alınmadı.

Karadeniz temsilcisinde 21 kişilik kadroya 19 futbolcunun ismi bildirildi. Bu futbolcular arasında genç oyuncular Fıratcan Üzüm, Abdurrahim Dursun ve Ahmet Canbaz da yer aldı.

OKAN BURUK'TAN 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ise UEFA Avrupa Ligi'ndeki Wolfsberger müsabakasının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti.

Okan Buruk, Trabzonspor mücadelesinde sahaya Mert Günok, Junior Caiçara, Martin Skrtel, Alexandru Epureanu, Gael Clichy, Mahmut Tekdemir, Okechukwu Azubuike, Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Fredrik Gulbrandsen, Enzo Crivelli 11'ini çıkardı. Turuncu-lacivertli ekibin yedek kulübesinde Volkan Babacan, Mehmet Topal, Arda Turan, Eljero Elia, Demba Ba, Aziz Eraltay, Ponck, Uğur Uçar, Berkay Özcan ve Robinho bekledi.

Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde 1-0 kazandıkları Wolfsberger mücadelesinin başlangıç 11'inde yer alan Mehmet Topal ve Ponck'u yedekler arasında oturttu. Genç teknik adam, bu futbolcuların yerine Azubuike ve Epureanu'yu görevlendirdi.

İSTİKLAL MARŞI ÖĞRENCİ ORKESTRASINDAN

İstiklal Marşı, öğrenciler tarafından çalındı.

Müsabaka öncesindeki seremonide çalınan İstiklal Marşı, Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi ile Başakşehir Belediyesi Müzik Akademisi öğrencilerinden oluşan orkestra tarafından icra edildi.

TRABZONSPOR TRİBÜNLERİ DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar, kendileri için ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Müsabakaya yoğun ilgi gösteren bordo-mavililer, kale arkasında bulunan misafir takım taraftarları için ayrılan tribünde boş yer bırakmadı. Karadeniz temsilcisinin taraftarları, ev sahibi takım taraftarları arasında da maçı takip etti.

Stadın diğer bölümlerinde ise kale arkaları boş kaldı.

CANLI ANLATIM - 

90+5 GOOOOOLL SÖRLOTH

84' Başakşehir'de Mahmut çıktı, Mehmet Topal oyuna girdi. 

83' Trabzonspor'da Doğan Erdoğan çıktı yerine Avdijaj oyuna girdi. Kamil Ahmet çıktı Ahmet Canbaz oyuna girdi. 

78' Başakşehir 2 - 1 öne geçti. 

75' Trabzonpor'da Sturridge oyundan çıktı, yerine Yusuf Sarı oyuna girdi. 

73' Trabzonspor'da Nwakaeme, itirazdan sarı kart gördü. 

71' Mahmut Taşdemir sarı kart gördü. 

68' Maç yeniden başladı. 

67' Gol Visca..

66' Başakşehir penaltı kazandı. Uğurcan sarı kart gördü. 

63 Başakşehir'de Robinho oyuna girdi, Gulbrandsen oyundan çıktı. 

62' Maç yeniden başladı. 

61' GOOOOOOLL STURRİDGE... 

59' Trabzospor'da Sosa'nın kullandığı kornerde, Sörloth'un vuruşunda top Skirtell'in eline çarptı ve hakem penaltı kararı verdi. 

59' Martin Skirtel, sarı kart gördü. 

59' TRABZONSPOR PENALTI KAZANDI

56' İkinci yarının baında da Başakşehir daha iyi bir oyun ortaya koyuyor. 

46' ikinci yarı başladı. 

45' Hakem ilk yarıyı bitirdi. 

42' Başakşehir atağında Visca, defansın arkasına sarktı. Vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

35' Trabzonpor öyle bir gol kaçırdı ki inanılır gibi değil. Bordo - mavililerin atağında Nwakaeme vurdu Mert kurtardı. Dönen topta sosa vurdu, Sörloth tamamlamak istedi yine Mert kurtardı. Ardından bordo-mavililer bu kez kafayla topu çizgiden geçirmek istedi ancak defans çizgiden çıkardı. 

35' Trabzonspor ilk tehlikeli atağı... Bordo-mavililerde Nwakaeme, rakibini çalımladı ceza sahasına girerken vurdu Mert son anda kurtardı... Ardından Sörloth topu aldı ancak hakem oyunu eliyle aldığı gerekçesiyle durdurdu. 

34' Trabzonspor atağında Sosa'nın yaptığı orta direkt dışarı çıktı. 

33' Trabzonspor ne yazık ki şu ana kadar varlık gösteremedi. 

27 Başakşehir'de Crivelli'nin vuruşunda top direkten döndü. Ancak pozisyon ofsayt

26' Trabzospor'da Sturridge'nin ara pasında Doğan ofsaytta kaldı. 

21' Başakşehir yine çok tehlikeli geldi. İrfancan Kahveci, sol taraftan UĞurcan ile karşı karşıya kaldı. Uğurcan başarılı bir şekilde kurtardı. Ardından vuruşunda bu kez Hüseyin Topu çizgiden çıkardı. 

20' Trabzonspor bu dakikaya kadar çok fazla top kaybı yaptı. Başakşehir ise özellikle sol taraftan gelmeye ve tehlikeli pozisyonlar üretmeye devam ediyor. 

14' Trabzonspor'da Sturridge'nin yüksek pasında Sörloth'dan önce kaleci Mert çıktı topu aldı. 

12' İki takım da arka arkaya pas hataları yapıyor... 

11' Başakşehir iki kez tehlikeli geldi. İlkinde soldan yapılan ortada Hüseyin zamanında yükseldi ve topu uzaklaştırdı. Ardından İrfan Can'ın uzaktan vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 

9' Trabzonspor'da Kamil, uzun pas atarak Sturridge'yi görmek istedi. Ancak Başakşehir defansı araya girdi ve topu kornere gönderdi. Kulanılan kornerde Mert çıktı topu rahat bir şekilde kontrol etti. 

7' Maç şuanda orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. 

2' Maçta ilk atak Başakşehir'den. Başakşehir atağında araya Hosseini girdi. Ancak Crivelli Hosseini'ye itince, Uğurcan'a çarptı. Hakem bu sırada faul verdi. Uğurcan'ın tedavisinin ardından maç yeniden başladı. 

1' Maç başladı

M.Ö. Başakşehir Fatih Terim Stadında İstiklal Marşımız... 

M.Ö. Her iki takımda sahaya çıktı. 

26. randevuya çıkacak olan takımların rekabetinde şimdiye kadar 11 kez Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrılan taraf olurken, 7 müsabaka da Medipol Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi. İki takım arasındaki 7 mücadele de beraberlikle tamamlandı.

BAŞAKŞEHİR VE TRABZONSPOR'UN SON MAÇLARI NE DURUMDA?

Ev sahibi ekip son 5 maçında 4 galibiyet 1 beraberlik istatistiğine sahipken Trabzonspor ise son 5 maçında 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet istatistiği ile oynuyor.

Karşılaşma öncesi Başakşehir'de eksik oyuncu bulunmazken Trabzonspor'da ise Abdülkadir Ömür, Ekuban, Onazi, Abdulkadir Parmak ve John Obi Mikel sakatlıkları nedeniyle sahada yer alamayacak.

BAŞAKŞEHİR TRABZONSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA CANLI İZLENECEK?

İki ekibin karşılaşacakları Süper Lig 9. hafta kapanış maçı 28 Ekim 2018 Pazartesi günü (bugün) oynanacak. TSİ 20.00'de başlayacak olan maç Bein Sports ekranlarından canlı izlenebilecek.

11'i: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, Doğan, Kamil Ahmet, Sturridge, Nwakaeme, Sörloth

#Başakşehir'in de ilk 11'i belli oldu: Mert, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut, Gökhan, Visca, İrfan Can, Gulbrandsen, Crivelli