Spor hukukçusu Emin Özkurt, Radyospor'da Emrah Karalinç'in sorularını cevaplandırdı

İşte o açıklamalar:

Futbol Disiplin Kurulu, Ufuk Ceylan, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan 44. maddeden sevke dilmiş, Emre Belözoğlu ise 34. maddeden gönderilmiş durumda. İlk sevkler 5 ila 10 maç arası ceza alabilirler.

Bu cezalar verilirken, medyada yer alan görüntüler ve sosyal medyadaki görüntüler delil olarak kabul edilir. 4 futbolcuda tedbirli olarak sevkedilmiş durumdalar. Bu demek oluyor ki bu futbolcular kesin ceza alacaklar, bu durum net diyebiliriz. Şiddeti önleme cezası kesinlikle uygulanamıyor, hala sahalarınmızda taşkınlığı çözebilmiş değiliz. Futbolcular, yöneticiler ve taraftarlar hala kurallara aykırı davranabiliyorlar. Bunun da sebebi bunu layıkıyla uygulayabilecek savcılarımız yok. Bir de cezanın ertelenme durumu var, ama bu olayda bunun olabileceğini düşünmüyorum. Burada bir basın emekçisinin darp edilmesi söz konusu. Hem TFF hem de TCK'nın 86. maddesine göre kasten adam darp etme cezası var. Basın mensupları şikayetçi olursa, 1-3 yıl arası futbolcular ceza alabilirler.

Başakşehir Kulübü, bu sorunda doğru bir yaklaşım sergiliyor, bu konuda futbolcuların arkasında durmadı, özür dilediler ve kendi iç disiplin kurallarını devreye sokup, bu futbolculara kulüpte cezalar verecektir.