Başbakan Erdoğan’ın şike süreci ile ilgili yaptığı açıklamalar yine tartışma yarattı. İstanbul’da düzenlenen UEFA Genel Kurulu’nda ‘Failler cezalandırılmalı, tüzel kişilikler değil. ” diyerek yeni bir tartışma yaratan Başbakan Erdoğan son açıklamaları ile yine gündem oldu.
“Margaret Thatcher holiganlar yüzünden beş yıl süreyle Avrupa’ya gitmedi de ne oldu?” “İngilizler kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular.” Şeklinde konuşan Başbakan Erdoğan’a, Trabzonspor ve Galatasaraylı taraftarlar büyük tepki gösterdi.
Konu ile ilgili twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde yorumlarda bulunan taraftarlar dikkat çekici söylemlerde bulundu.

işte o yorumlardan bazıları:

Bu ülkede düşecek tek takım var onu da herkes biliyor sayın başbakan

Kişiye veya kuruma yönelik düzenleme olmamalı. Başbakan’ın açıklaması kanunen doğru değil. Bu adamlar sike yapmışlar ama ligden atsak olmaz?

Sayın Başbakan, Platini'ye "one minute" taktiğinin işleyeceğini sanmıyorum. Bence hiç deneme...


Başbakan 8 takımı ligden düşürürsek Türk futbolu biter derken 8 takımın şike yaptığını doğruluyor o halde

Başbakan İngiltere'yi örnek göstermiş keşke İngiltere'nin futbolunu değil de başka şeylerini örnek alsaydın.

Başbakan'ın şikeye kucak açması sadece Fenerbahçelilik ile açıklanamaz. Bu kadar basit olmamalı.

Hazreti Ömer devlet işleri için devletin mumunu, kendi işleri için kendi mumunu yakardı. Başbakan ise 'Fener'iyle dibine ışık veriyor.

Başbakan 5 yıl gitmesek ne olur demiş. Belki Malezya ya da İran olmayız ama Malta, San Marino oluruz! Şampiyon Avrupa Ligi elemesine gider.

Başbakan son açıklamasıyla benim için artık bir matruşkadır! Açıldıkça küçülen! Ve her açıldığında karşımıza farklı bir insan çıkan!

Başbakan Erdoğan sike surecindeki tavır ve izlediği yol ile kendisine oy veren AKP’li gerçek futbolseverlere de ihanet etmiştir

Başbakan Erdoğan Maalesef Şike konusunda halkın hukuk ve adalet algısında ciddi hayal kırıklıkları yaratmayı sürdürüyor.

Başbakan Erdoğan eğer TFF gibi Devletin Özerk Kurumlarına müdahaleye devam etme arzusunu sürdürürse Tek Adam eleştirilerine de ses çıkarmamalı

"Ülkemde bir koyun çalınsa hesabını benden sorarlar" demişti. O soyu örnek aldığını söyleyen Başbakan çalana karşı koyun olmamızı bekliyor!