TİYATRO sanatçısı Hülya Kalebayır, Trabzonspor’un “Başbakan” lakaplı eski futbolcusu eşi Lemi Çelik’e 2010 yılında boşanma davası açtı. 17 yıllık eşi, 1 çocuğunun babası Lemi Çelik’i, kendisini “3 farklı kadınla aldatmakla” suçlayan Kalebayır, boşanma karşılığında kızları için aylık 4 bin 500 TL nafaka, kendisi için 600 bin TL maddi-manevi tazminat ve aylık 6 bin TL nafaka talep etti.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre Çelik ise hakkındaki ihanet iddialarını reddedip, kendisini “Davacı, beni kayınvalidemin önünde tokatladı. Beni bıçaklayıp, öldürmekle tehdit etti” sözleriyle savundu.

Mahkeme, 2 yıllık yargılamanın ardından Çelik çiftini, geçtiğimiz Haziran ayında boşadı. Tanık anlatımlarından her iki tarafı da “eşit kusurlu” bulan mahkeme, Kalebayır’ın maddi-manevi tazminat ve nafaka taleplerini reddetti. Mahkeme, Lemi Çelik’in kızı için aylık 4 bin 500 TL, kedileri “Mırmır” için de aylık 150 TL “nafaka” ödemesine hükmetti. Yaklaşık 2 yıl süren davanın en ilginç konularından biri de Çelik çiftinin kedisi “Mırmır” oldu.

Mahkeme, davacı Kalebayır’ın talebi üzerine, verdiği ara kararla davalı Çelik’in kedisi “Mırmır” için de aylık 150 TL nafaka ödemesine hükmetti. Kalebayır’a, ayrı olarak maddi-manevi tazminat davası açma “muhtariyeti” veren mahkeme, müşterek çocuk “Su”yun velayetini ise anneye verdi. Mahkeme, baba Çelik’in, kızı için aylık 4 bin 500 TL nafaka ödemesine hükmetti