Trabzonspor taraftar gruplarından HaydeVira'dan Başbakan Erdoğan'a tepki.

Başbakan Erdoğan'ın UEFA Kongresinde yaptığı konuşmada,  "Hukukta bildiğiniz gibi suçların şahsiliği ilkesi vardır. Bir de bizim siyasetçiler olarak gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında zaman zaman  muhatap olduğumuz sıkıntılar vardır. Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin işlediği suçlar sebebiyle eğer  tüzel kişilik suç ve ceza almaya kalkarsa burada sadece bir tüzel kişi, kurum ceza almıyor. Yeri geliyor, milyonlarca o tüzel kişiliğin sempatizanı olan  kişiler, belki bir şehir, birkaç şehir, burada cezalandırılmış oluyor. Burada  suçların şahsiliği ilkesinden hareketle kim olursa olsun, bu şikeyi ve suçu kim  işlemişse, cezaların caydırıcılığından hareketle en büyük cezayı alması en önemli adımdır ve bunun yapılması lazım. Oradan hareketle bunun sürdürülmesi inanıyorum  ki, özellikle futbola olan, spora olan aşkı ve sempatiyi daha farklı bir şekilde geliştirecek ve onları sürekli olarak geri götürmeyecektir” ifadelerine tepki gösterdi.
Yayınladığı bildiri ile Başbakan Erdoğan'a cevap veren HaydeVira şunları kaydetti:

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan UEFA Kongresi'nde "Futbolda suçların şahsiliği ilkesi var. Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin suçları yüzünden tüzel kişilik ceza almamalı" açıklamasında bulundu...

* * *

Gerçek kişilerin yaptıklarından dolayı tüzel kişiler menfaat sağlıyorsa ?
Bu nedenle başka gerçek ve tüzel kişilerin hakkı gasp ediliyorsa ?

Yeterli olacak mıdır gerçek kişilerle sınırlı tutmak ?

Geçen sezon yaşanan şampiyonluk yarışını partilerin seçim yarışına uyarlayacak olsak;

X bir partinin lideri seçimlerde hile yapmış olsaydı ve bunun sonucunda partiniz 1. parti olamasaydı, yine "gerçek kişilerle tüzel kişileri ayıralım" dermiydiniz ?

Bu şekilde hakkınızı elinizden alarak 1. olan partinin 1. liğini kabul eder miydiniz ?

Partinizin adında da yer alan “adalet” ten fazlasını istemiyoruz Sayın Başbakan.

Vira