Ak Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni, büyük bir coşku ile başladı. Ünlü sanatçılar Mustafa Ceceli ve Sagopa Kajmer’in de sahne aldığı şölene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Bakanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Erzincan, Sivas, Samsun ve Sakarya'da dahil 80 vilayetten gelen illerdeki AK Parti Gençlik Kollarının da katıldığı gençlik şöleninde Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yukarı kale arkesi haricinde geri kalan kısmı ise hemen hemen doldu.
Programın en ilginç anları ise AK Parti Samsun Milletvekili olan Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yuhalanması oldu. Aslen Trabzonlu olan Bakan Kılıç, konuşmasına başladığı anda deniz tarafındaki kale arkasında ki belli bir kısım Kılıç’ı yuhaladı. Bunun üzerine Kılıç, konuşmasını kısa keserek kürsüden ayrıldı.ında



BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞTU
Bakan Kılıç'ın ardan bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Trabzon teşkilatına teşekkürle  başladığı konuşmasında şunları söyledi. Yahya Kemal Beyatlı'nın Akıncı şiirini okuyan Başbakan Erdoğan,

"bin atlı, akınlarda çocuklar gibi sendik;
bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!

ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: ilerle!
bir yaz günü geçtik tuna'dan kaafilelerle...

şimşek gibi bir semte atıldık yedi koldan.
şimşek gibi türk atlarının geçtiği yoldan.

bir gün dolu dizgin boşanan atlarımızla
yerden yedi kat arsa kanatlandık o hızla...

cennette bugün gülleri açmış görürüz de
hala o kızıl hatıra titrer gözümüzde!

bin atlı, akınlarda çocuklar gibi sendik;
bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!"
okuyan Başbakan Erdoğan, "Türkiye yine bugün yine çocuklar gibi şen. Topla Tüfekle savaşla değil, gönüllerin fethiyle uzlaşmanın hoşgörünün, buluşmanın, kucaklaşmanın diliyle, bugün artık bir kez daha Türkiye yüz yılı başlıyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN YÜZ YILI OLACAK
Erdoğan, "bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır. Bu yüzyıl güçlü büyüyen ekonomisi ile barışa kardeşliğe hizmet eden aktif dış politikası ile inşallah Türkiye'nin yüz yılı olacak. Her birinin bu imanı göğsünüzde taşımınızı sizlerden rica ediyorum. Her birinizin imanla, inançla, özgüven ve umutla geleceğe bakmanızı sizlerden rica ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Artık bu ülkenin gençlerine kimse garip muamelesi yapamaz. Bu aziz millet tarih boyunca çok büyük zaferlere imza attı. Bu aziz millet her türlü vebadeleri atlatarak istiklali namus bilerek kurtuluşa kavuştu. Bundan 93 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan o büyük hareket Türkiye'yi hep birlikte ayağa kaldırdı. Bu millet düşmanın üzerine adeta kabus gibi çöktü. Bu vesile ile şimdiden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum"

CHP ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİ
CHP'ye sert bir şekilde eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Her kurum, kendisini imajını çalışınlarını elbette savunacaktır. Bir kendini bilmez çıkacak. Bu ülkenin şerefli askerlerine ağıza almayacak haraketler edecek. ve o kurumda suscak. Kusura bakmasınlar.. Bütün tarihi boyuncu yasamaya, yargıya yürütmeye müdühale edilirken adeta kedi gibi susan CHP kağıttan kaplana dönüştü. Ya siz kaplandınız da 28 Şubatta, 27 Nisan bildirisinin yayınladığı gün neredeydiniz. Bugüne kadar Genel Kurmay açıklamalıran sesiniz çıkmıyordu bu güne kadar neredeydiniz. Neden biliyormusunuz, tahrik edemediler. Demokrasiyi hazmedemediler. Yadırgadılar. işi çirkinliğe çirkefliğe vurdular. Bunlar tarihleri boyunca milletin yanında değil, millete hakaret edenlerin devletin kurumlarına şerefli türk askerlerine hakaret edenlerin yanında durdular
Sevgili gençler sizin çok önemli vazifeniz var. Bizim 9,5 yıl boyunca yürüttüğümüz kararlı mücadeleye siz sahip çıkacaksınız. Mehrum Adnan Menderes'in Turgut Özal'ın mirasına nasıl sahip çıktıysak, sizlerde AK Parti'nin mirasına güçlü şekilde sahip çıkacaksınız"

İLK DEFA ANNEM OLMADAN ANNELEREN GÜNÜN KUTLUYORUM
Kendisinin bu yıl ilk defa annelerin gününü, annesi olmadan kutladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, gençlere eve gittiklerinde annelerinin ellerini öpmesini istedi.
Hüseyin Avni Aker tarih olacak. Akyazı'da dev bir stadı Trabzon'umuza kazandırıyoruz.

FENERBAHÇELİYİM DEDİ YUHALANDI..
Başbakan Erdoğan dün akşamki Fenerbahçe-Galatasaray maçına değinerek konuşmasına şu şekilde yaptı:
"Dün Akşam final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında ki final maçında ortaya konulan tablo, bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Ortada bir netice var. Ve Futbolun 3 neticesi var. Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet.. Bu 3 neticeye de katlanmak durumundasın. Eğer bu 3 neticeye katlanamayacaksan bu işi yapma. Fair-Play denilen olay budur. Ve çok daha ilginci, bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler çok daha bu noktada ahlaki standarda kavuşsun ulaşsın diye.. Ama baktık ki sadece bayan ve çocukların olduğu maçlarda bile küfür gına gidiyor.
Böyle bir spor veya futbol seyircisi olur mu.. Erkekleri kadınlar islah edecek diye beklerken hanımlarda bile felaket bsir tablo. Dün akşam Galatasay şampiyon oldu. Tebrik ediyoruz. Kutlayacaksın. Alkışlayacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim, ama tebrik ediyorum. Alkışlıyorum.
Bunu yaymamız lazım. Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, polis araçlarını devirmek, bunu biz terörde görüyoruz. Ama bunu tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum. Burada gelecğiz adeta eğleneceğiz dinleneceğiz. Bunu yapmamış lazım. Bu noktada üzgünüm. Galatasaray’ı tebrik ediyorum kutluyorum"
Başbakan Erdoğan, konuşmasında Ben Fenerbahçeliyim dediği sırada tribünlerin Trabzonlu olan kısmında ki vatandaşlar tarafından yuhalandığı duyuldu. Bu kesim stadın küçük bir kesmini oluşturduğu için fazla yankı uyandırmadı.