61SAAT HABER SERVİSİ-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de yapılan UEFA Toplantısında ‘Kişilerle kurumları bir biriden ayırın’ söyleminin ardından bu yönde bir karar alan Türkiye Futbol Federasyonu ‘Şike sahaya yansımadı’ diyerek Fenerbahçe’yi cezalandırmamıştı. Ana Muhalefet Partisi CHP ve MHP’de şike sürecinin başından itibaren Fenerbahçe’yi kollar tavır takınması siyaset noktasında Trabzonspor’un nasıl yalnız bırakıldığını gözler önüne serdi.  

Tüm bu gelişmeler Türkiye’de yaşanırken Avrupa’da arka arkaya ceza alan, hatta şike yaptığı onaylanan Fenerbahçe 2 yıl Avrupa Kupalarından men edildi. Türk yargısı da Fenerbahçe’yi suçlu bulmasına karşın siyaset yine Fenerbahçe’yi kollar tavır içine girdi. Son olarak ise CHP, Fenerbahçelilerin yeniden yargılanması için TBMM’ye başvurdu.

Siyasette tüm bu gelişmeler yaşanırken bugün ezber bozan bir çıkış meydana geldi.

Başbakanın sağ kolu ve doktoru AK Parti Ankara Millitvekili  Prof. Dr. Cevdet Erdöl, kendisine ait sosyal medya hesabından “Askerlikten kaçmak için sahte rapor alanın şike yapmasına neden şaşırıyorsunuz. Raporda gösterdiği ikamet adresi bile sahte olmasın!” şeklinde yazdı.  

Aslen Trabzonlu olan ve 2 dönem de Trabzon Milletvekilliği yapan Erdöl, başbakanın sağlık sorunları yaşadığı süreçte yanından ayırmadığı adeta gölgesi niteliği taşıyan bir isim.