Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu “10 lira geliriniz varsa 30 liralık borcun altına giremezsiniz. İleriyi düşünmeden hareket edilemez, gelir-gider dengesi bozulamaz. Ama olay bir kurulda mali genel kuruldaki ibraya bağlı. Daha sonra gelecek yönetime bırakıyorsunuz bütün borcu. Sıkıntılı bir süreç yaşadık. Son Divan Kurulu’ndada söyledim Başkan yardımcısı olduğum 2001’de göreve gelip de 2003’de görevden aldığımız da 45 milyon dolarla almış 7 milyon dolarla indirmişti. İndirip indirmiştik indirip o indiriş arta arta gitti. 

Borcun 185 milyon euro’ya çıktığı dönemde göreve geldik. Yaptıklarımız aslında basit. Verimli bir altyapısı olan ve altyapıyı kullanamayan Trabzonspor vardı. Giderleri kıstık, gelirleri artırdık, alt yapı hamleleri yaptık. 2018-2019 sezonunda Türkiye genelinde %9 artarken Seyirci ortalamamız yüzde 25 arttı.

Ürün satışlarımızda yüzde 350’ye varan bir artış söz konusu, oyuncu satışı, sermaye artışı, seyirci, hasılat ve sponsorluklar. 

Güzel olan şu, anadolu kulüplerinin gelirleri yüzde 80 naklen gelirlerden kaynaklanıyor. Bizde yüzde 40 civarında. Bunun daha da düşmesi lazım. 

Trabzonspor bugüne kadar,  transferde para kaybeden bir kulüptük. Para kazanan bir kulüp olmalıyız. Üretip satmak zorundayız. Bunu becerebildiğimiz için kulübün ekonomisi de buraya geldi” açıklamasını yaptı.