61SAAT SPOR SERVİSİ

Kritik mücadele öncesi Trabzonspor Kulübü'nde daha önce görev yapmış başkanlar, asbaşkanlar ve yöneticileri Trabzon'da oynanacak mücadeleye davet eden Ağaoğlu yönetimi bir tanışma toplantısı düzenldi.

AĞAOĞLU, 'TRABZON'U İSTANBUL'DAN NASIL YÖNETECEKSİN' DEDİLER'

Düzenlenen kahvaltıda konuşan Ağağlu, ''Biz birlik ve beraberlik şiçinde olduğumuz zaman hiç kimse karşımızda duramamıştır. Bizi diğer takımlardan farklı kılan bir çopk şey vardı ama en önemli şey birlik ve beraberliğimizdi. Onu kaybettiğimiz zaman kaybediyoruz. İçimizde olması gereken birliği beraberkliği dayabnışmayı ön plana çıkaramadık. İnşllah çok yakın zamanda bu birliği ve beraberliği ortaya çıkarırıız. Bunuda ancak bizim birlik ve beraberliğimiz sağlar. Bana bir İstanbul’dan Trabzon’u nasıl yönetceksin dediler “Bize her yer Trabzon” dedik''

FARUK ÖZAK "HAYALCİ OLMAMAK LAZIM..."

Faruk Özak  “Bugünkü toplantı için yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu tür toplantılar.. Zor günlerden geçiyoruz ama büyük takımlar, büyük düşünenler bu zorlukları aşarlar. Bununda nasıl yapılacağı belli. Biraz dağıldık, bunu toparlamamız lazım. Hizmet edenleri hatırlamak lazım. Azim ve kararlılık lazım. Trabzonsporluların  katkılarını almak lazım. Buda çok büyük fedakarlık istiyor. 

Şehirden başlamak lazım. Şehirin mücadeleye hazır olması lazım. Bizde büyük kulübüz. Enkaz edebiyatı yapmamız lazım, ama durumuda bilmemiz lazım. Güçlerimizi birleştirmemiz lazım. Hepimize görevler düşürüyor. Bunlar belli, geçmişte yapıldı şimdide yapılabilir. Çok kısa zamanda demiyorum, hayalci olmamak lazım.

Hepimizin Trabzonsporluluk dediğimiz, Trabzonsporlu olmanın gururunu yaşayanlar sorumluluklarınıda yaşamalıdırlar. Yalnızca bu işin yükünü yönetimler kaldıramıyor, kaldıramıyor, Trabzonspor’u yönetmek zorlaştı bugün. Hepimiz ölene kadar mücadele edeceğiz. İstişare etmeyincede bazı hatalar oluştu. Geçmişe bakmamak lazım artık. Buraya gelmenin bir sonucunda da bize görevler düştüğünü hatırlatmak isteriz."

GÜMRÜKÇÜOĞLU MAAŞIMI VERMEYE HAZIRIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Az önce çok güzel ifade edildiği gibi, Trabzonspor’un hizmetkarı olmaktan şeref duyarız. Ben bu hazirunun Trabzonspor ruhunun başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Ahmet Ağaoğlu ve yönetici arkadaşlarıyla bir araya gelmek bir kaç kere nasip oldu. Çok güzel şeyler konuşuldu, konuşulmaya devam edilecek.   Bizim atılacak imzamız varsa, her zaman olduğu gibi atmaya hazırız.

Konuştuk görüştük neyimiz var önemli bir dar boğazımız var, sayın bakanımız söyledi belki hedefledikleri başarıya ulaşamadıda 3’te birine ulaştı. Bir kampanya başlatacağız. 50 Bin Trabzonlu 10 bin TL verse 500 Trilyon eder. Köydeki Fatma teyzem 10 TL verir, Faruk abi 50 bin TL verir mesela. Ben maaşımı vermeye hazırım. Herkesi dolaşacağız, hesabını kitabını bakarak adım atılacağına inanıyorum. Böyle bir kampanya başlatmak lazım, bütün kampanya yapmaya hazırım. 

SÜRMEN "TRABZONSPOR'A ZARAR VERMEYİN..."

Divan Başkanı Ali Sürmen ise "Konuşulanlar konuşuldu. Divan başkanı olarak üzerine bir şey eklemeyeceğim. Gördüğüm tablo şu. Zaten Benim Trabzonspor ile ilgili olduğum dönemde Trabzon’da sohbet edip kendilerini dinlediğimiz zaman veya başka yerde karşılaştığımız zaman kulübün sorunlarını dert eden kitlenin büyük çoğunluğu burada. Bu iyi bir haberdir. Yönetiminin ilk davetinde bu kitlenin burada olması büyük başarıdır. Onlarda bundan sonra doğru adımlar doğru icraatlarla başarıyı yakalarlar. Biz kurullar olarak her zaman Trabzonspor’un arkasındayız. O nedenle yapılacak olan çalışmaları da ön planda Trabzonspor’un menfaati olmalıdır. Burada basına bir sözüm var. Ne olur sizden rica ediyorum. Haber yapmış olmak içni haber yaparak Trabzonspor’a zarar vermeyin. Ben divan başkanı olarak açık sözlüklerle söylüyorum. Transfer dönemi geliyor. Menajer ağzığıyla haber yapmayın. Bu ücretleri yukarı çekiyor. Kulüpten doğru bilgileri alın. Birşeyler yazacaksınız yazmalısınız da. Camia sizden haber alacak. Bu konuda sizlerden hassasiyet bekliyoruz’’

ŞEHİRLE ARAMIZA MESAFE KOYDUK!

Trabzonspor'un kurucu üyesi Nizamettin Algan ise "Dinlediğimiz arkadaşlarımızın görüşlerini ve başarı için formüllerini bize sunmuştur. Burada sonuç sağlanabileceğini düşünüyorum. Trabzonspor’un belli 3 dönemi var. 2.lig dönemi, 1.ligdeki başarı dönemi ve geriye gidiş. Biz neyi doğru yaptık da yükseldik. Neyi yanlış yaptık da düştük. İkinci ligde büyük bir acelelikle hep bugünkü sisteme benzer doldur boşalt yaptık. NE zaman kaynaklardan tükendi. Kafalar çalışmaya başladı. Çıkar yolunu gördük. Ve özümüzü gördük. Trabzon’daki gençlerimiz ile oynadıkları kulüplerimizde yıllanmış, kemale ermiş kişiler gibi bunları toplmaya başladık. O kadro ile birlikte 81’lere kadar geldik. Bu kadro 85’lerde bitti. Aradaki başarılı yılların devamlılığı ortaya çıktı. Yönetimde teknik kadroda ve futbolcularda devamlılık vardı. 10 senede 3 tane teknik direktör değiştik Bu devamlılığı 84’ün sonunda kaybetmeye başladık. Yönetimde kaybettik, futbol kadorsunda kaybettik. Bunların sorumnlusu elbette olacaktır. Düşüncelerdeki formülün sayın başkanımız kimseyi dinlemeden olmaz. Biz yaptığımız hatalardan vazgeçeceğiz Özümüze döneceğiz. Birlik ve beraberlik olacağız. Bunu hasretle bekliyorum. Bu tip toplantılar Trabzonspor’a güçş katar. Biz Trabzonspor tarihi boyunca burada yaşadık. Bizim lokalimzi vardı. Biz her akşam yöneticisinden üyeye taraftara kadar zaman zaman futbolcularla birlikte orada hep futbol konuşulurdu. Ertesi akşam orada konuşulanlar mahalelelere taşınırdı. Yönetim ile mahalle arasında birbirinden haberi olan yönetim ve camia vardı. Biz maalesef bunu da kaybettik. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nd etaşındığımız gün bayram ettik. Ama farkettik ki şehirden koptuk. Aramıza mesafe koyduk. Orada bir yanlış veya dedikodu yalandan yere inandı ona. Trabzonspor iletişimi kaybettik dedikoduya mahkum oldu."