Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp’in yaptığı görüşmeyle ilgili olarak da, "TFF’de yapılsaydı daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün gündemine dair açıklamalar yaptı. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil’in gündemdeki konuları değerlendirdiğini söyleyen Ağaoğlu, "Korsan yayınlar konusunda ciddi zarara uğruyoruz. Emeği ortaya koyan futbol kulüpleri ama korsan yayınlar üzerinden para kazanan ve bu yayınları illegal olarak yapan bazı hesaplar var. Bununla ilgili alınacak olan önlemler konuşuldu. Yeni vergi yasasının yansımaları konuşuldu ve bunların çözülmesiyle ilgili yapılacak çalışmalar konuşuldu" dedi.

“Şeffaflık adına VAR kayıtları açıklanmalı”
Beşiktaş’ın VAR kayıtlarıyla ilgili başvurusu ve Fenerbahçe’nin de bu başvuruyu desteklemesiyle ilgili konuşan Ahmet Ağaoğlu, "Ne varsa açıklasınlar. Kurallar herkese eşit olarak uygulansın. Herkesin hakkı olan verilsin, kimsenin hakkı çalınmasın. Hatalar olabilir ama bu hatalar üst üste gelirse, burada sıkıntı var demektir. Eğitimsizlik olabilir, eğitimde yetersizlik olabilir ya da o işi yapan insanın ehil insan olmamasından kaynaklı olabilir bu hatalar. TFF’nin bu iş için harcadığı para da kulüplerden yapılan kesintilerden sağlanıyor. Bu faaliyetlerin daha sağlıklı olması için kulüpler bu VAR işinin finansmanını da sağlıyor. Beşiktaş Kulübü Başkanı’nın Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın bu yönde talepleri varsa, futbolun hakkaniyetli şekilde sahada başlayıp bitmesini amaçlayan hakkaniyetli bir durum varsa, buna kimsenin itiraz etmesinin söz konusu olamayacağını düşünüyorum. Bu konuda kararı verecek olan TFF’dir ama, bu konudaki çağrıların da dikkate alınacağını düşünüyorum. Böyle bir durumda şüphesiz daha şeffaf olur. Aradan zaman geçtikten sonra da açıklanabilir. Yanılmıyorsam, bir medya organında, bizim 2008 yılında oynadığımız Çek Cumhuriyeti maçının hakem telsiz konuşmaları UEFA tarafından yayınlanmıştı. Bunda yanlış olan bir şey yok ki. Sahadaki kararlar hakkaniyetli şekildeyse ve yapılan konuşmalar da buna zarar vermiyorsa, yayınlanabilir. Yeni bir tartışma oluşabileceği düşüncesiyle bundan imtina edilebilir ama şeffaflık için, VAR kayıtlarının açıklanması futbolun gelişmesine katkıda bulunur" diye konuştu.