61SAAT SPOR SERVİSİ

Süper Lig'de 22. hafta maçında Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan 2-1'lık skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: 
Nereden geldiğin, nerede olduğu o kadar önemli değil. Nereye gideceğin önemli. Maç maç düşünüyoruz. Oynadığımız maç Sivasspor maçıydı. Galip geldik mutluyuz. Hepsi zor maçlar. Hiç bir kolay değil değil. Yolun yarısını geçtikten sonra herkes kendi hesabını yapıyor. UEFA, Şampiyonluk, Kümede Kalma hesabı yapanlar var. Nerede olduğun önemli değil nerede bitireceğin önemli. Nasip… 

NWAKAEME’NİN SAKATLIĞI.. 
O kadar önemli değil Nwakaeme’nin. Yüzde 80 - 90 oynar Beşiktaş maçında. Obi’nin kartı.. Kart işte, bunlar son dakikada geliyor. Şansızlık. Bunlar olabiliyor, futbolun içinde var.. 

KIRILMA ANI VAR MI?
Her hangi bir yerde kırılmadı maç. Son saniye 2 - 0 giriyorsanız kırılma anı yok. Novak’ın vuruşu gol olsaydı, orada kırılabilirdi. Şurada kırıldı diyebileceğimiz pozisyon yok. 

BUNDAN SONRASI.. 
Sörloth’un performansı hemen her maç belirleyici oluyor çünkü takımın golcüsü. Gol attığında skoru belirliyor ve netice belli oluyor. Bundan sonrası için söyleylecek bir şey var. Lider olduk, aman falan.. Hala bile, 7 takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bunların verdiği mücadeleyi yok sayamazsınız. Burada önemli olan onlardan daha fazla mücadele etmek, daha fazla üretmek. Geldiğimiz yer sakın kimse abartmasın. Lider, tamam da bu dönüp baktığınızda bilmem kaç hafta sonra lider oldu diye bir tartıl yok, tanımlama da yok. Geldiğiniz gibi gidebilirsiniz. Orayı muhafaza etmek, her maçı aynı ciddiyetle daha fazla. 
Son saniyede yediğimiz gol tamamen konsantrasyon eksikliği. Maç içinde gösterilen konsantrasyon, dikkat bir anda dağıldı dağıldığında rakip cezayı kesiyor. O gol son 7 - 8 dakikada yenmiş olsaydı kırılma dediniz ya belki de onu konuşuyorduk. 

MAÇIN HAKEMİ NASILDI?
İyiydi. Ben her hangi bir şey görmedim. Süper Ligin en tecrübeli hakemi. Avrupa’da, Dünya Kupasında sayısız maç yönetmiş. Birikimi olan.. Oyuncular da yardımcı oldular. İki takımın oyuncuları yardımcı oldu. 

TARAFTARLARIN PERFORMANSI
 adam ikinci golü attıktan sonra bayağı rahatladı. Ama 12. adamın varlığı önemli, her zaman önemli. Tarftar desteği olmadan, bizim taraftarımızın coşkusu ve enerjisi olmadan bizim bir tarafımız yarım kalıyor. Yine bugün 35 bin seyirci.. Takımla birlikte inanmış, inançlı bir şekilde takımın oynadığı futboldan keyif alan. Baskı yediğimiz dakikalarda takımla baskı altına giren. Her şeyini takımla birlikte yaşayan taraftar vardı. 

YENİ TRANFSERLERİN DURUMU
Olması gereken.. Buna başarı diyemeyiz. Yapmanız gereken bu. Yapmanız gerekin yaptığınız zaman kendinizi başarılı olarak adletmeniz yanlış olur. Yapmamanız gerekin yaptığınızda net başarısızsızın. Biz burada bir görev yapmaya geldik. Süremiz bittiğinde ya devam ederiz, ya gideriz. Bu bizim ukdemizde hem de Genel Kurulun takdirinde. O süreç içinde hata yapma şansınız yok. Yaptığınız her hamlenin 3 - 4 boyutu var. Takım için dengelerden, ekonomik boyutu, sportif boyutu, performans boyutu. Bunların hepsini bir araya koyarak ihtiyaçlar dahilinde yapılması lazım. Hata yapma şansınız yok. Hata yapmadığınız yerde transfer edilen oyunculardan verim alındığında, “A biz çok iyi yaptık” yok öyle bir şey. Yapmanız gerekeni yaptınız. 
Da Costa’nın ligde ilk maçıydı. Ben beğendim. Ndiaye’yi çok uzun zamandır izlemede olan oyuncuydu. Diğer iki oyuncu da gündemde ki oyunculardı. Bunlar kriterler göz önünde bulundurularak transfer edilen oyuncular. Bütçemizde sınırlı olduğu için yönetim olarak ve teknik kadro olarak hata yapma şansımız, lüksümüz yok. 

MALATYA MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK
Müsabakanın ertelenmesinde ne söylediysek, Federasyonun vereceği karara saygılıyız diye aynı şekilde Federasyonun kararına aynı saygıyı duyacağız. Federasyonun uhdesinde olan Federasyonun kararı. Ne zaman oynanacağına Federasyon karar verecek.