'TRANSFER YAPMAK İÇİN TRANSFER YAPILMAZ'

Başkan Ağaoğlu, "Teknik direktör Hüseyin Çimşir’in transfer talebi var mı?" sorusu üzerine, şunları aktardı:

"Hoca zaten iki gün önce şunu söyledi, transfer yapmak için transfer yapılmaz. Kulübümüzün gerçekleriyle örtüşen bir oyuncu olursa değerlendiririz. Hocanın şuraya adam alalım, buraya adam alalım dediği yok. Orta saha ve forvete bakıldığı zaman Türkiye’nin en güçlü orta sahası, forvet hattı gibi gözüküyor. Defans da zaaf var deniliyor ama ben bunun bir şekilde oyun sistemi ile izole edileceğine de inanıyorum. Bu tabii ki benim görüşüm, hocanın takdiri çok daha farklı olabilir."

'BU KADRO HERŞEYE YETERLİ, 17 MAÇI OYNARLAR HERHALDE'

Ahmet Ağaoğlu, kadrolarının şampiyonluk için yeterli olduğuna vurgu yaparak, "Bu kadro her şeye yeterli. Bu kadro savaşan bir kadro, kadronun mücadelesi farklı, bizim takım yapımız farklı. Kadro şampiyonluk için yeterli midir? 38 oyuncu var, neden yeterli olmasın. Şampiyonluk için yeterli olan kadrolarda aranan kriterlerin ne olduğunu bilmiyorum ama bu kadro geçen seneden beri zirve mücadelesi veriyor. O yarışın içerisinde. Belki Avrupa’yı, ligi ve kupayı bir arada götüremeyecek, orada zorlanacak bir kadro yapısı olarak değerlendirebilirdi ama Avrupa kupalarının da dışında kaldığımıza göre geriye kalan 17 maçı oynarlar herhalde." açıklamasını yaptı.

HÜSEYİN ÇİMŞİR ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına geçen teknik direktör Hüseyin Çimşir ile ilgili yapılan eleştirilere katılmadığına dikkati çeken Ahmet Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hoca zaten 1,5 senedir birinci yardımcı hoca olarak görev yaptı takımda. Oyuncularla ilişkileri zaten çok üst düzeyde olan bir teknik adam. Takımı, oyuncuları tanıyan bu 1,5 yıllık süreçte onlarla sürekli iç içe yaşayan bir insan. Orada fazla bir sıkıntı olmadı. Kaldığı yerden devam ediyor her şey. Oyuncularla ilişkileri son derece iyi. Hoca açısından da fazla bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Değişen fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir takımdan, farklı bir ligden, farklı bir ülkeden gelmedi, takım içerisinde var olan bir insandı. Bir basamak yukarıdan devam ediyor kendisi. Pep Guardiola Barcelona’ya hoca olduğu zaman kaç yaşındaydı, Luis Enrique hoca olduğunda kaç yaşındaydı. Bizde maalesef oyuncu 22-23 yaşında genç oyuncu, Avrupa’da 16-17’ye düştü genç oyuncu yaşı. Dolayısıyla 40 yaşın üstündeki insanlar ne zamandan beri genç olmaya başladı. O zaman ben de 63 yaşında genç başkan mı oluyorum."

'ÜNAL KARAMAN İLE GÖRÜŞMEDİK'

Başkan Ağaoğlu, "Ünal Karaman ile yollarınızı ayırdıktan sonra hiç görüştünüz mü?" sorusuna ise, "Görüşmedim, hayır. Görüşmedik." cevabını verdi.