61SAAT SPOR SERVİSİ

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Trabzonspor 2-1'lik skorla kazandı. Fenerbahçe henüz ilk dakikada Max Kruse'nin golüyle öne geçerken 15. dakikada Alexander Sörloth bu gole yanıt verdi. Bordo mavililerde Filip Novak 32. dakikada takımını öne geçirdi. Sörloth ligdeki gol sayısını 16'ya çıkardı.


Maçın ardından konuşan  Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu,, “Çok önemli maçtı kazanmamız gereken maçtı. Maç öncesi yaratılan spekülasyonları herkes biliyor, herkesin malumu. Seyirci üzerinde de baskı kurulmaya çalışıldı. Geçmiş yıllarda ki senaryoların bir benzerini izledik son 3 haftadır. Hepiniz gördünüz Trabzonspor seyircisi son derece olgun, son derce bilinçli, şok gole rağmen takımını desteğini esirgemedi. Sahaya tek bir yabancı madde dahi atılmadı. Önemli olan buydu. Burayı geçtik. Gösterdikleri performanstan dolayı bütün futbolcularımızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Hocamızın alnından öpüyorum. Oyuncularımızın alnından öpüyorum. Son derece güzel mücadeleydi. 
Hakeme ayrı parantez açmak istiyorum. Bu maç şunu gösterdi. Oynarsanız hakemi de yenersiniz. Oynadık hakemi de yendik” dedi. 

Ağaoğlu, “Her maç kendi özelinde önemli maçtır. Bundan sonra zaten Erzurum, Gençlerbirliği ve içerde Sivas maçı var. Bir maçı almakla pembe rüyaları görmek, şampiyonluk şarkıları söylemek son derece yanlış olur. Kadromuzu güçlendirdik. Neden son saatte transfer yaptık. Çok merak eden varsa söyleyeyim. Salı pazarı vardı. Hep akşam 54de giderdik. 3 kilo şeftaliyi 1 kilo fiyatına alırdık. Hepsi izlediğimiz oyunculardı. İsabetli ve ekonomik transferler yatık. Kadroyu daha güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Ama her maçı kendi özelinde değerlendirmek lazım. Geçmemiz gereken maçı geçtik. Verilmesi gereken bir ders vardı, o dersi de futbol oynayarak sahada verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Ağaoğlu, devlet yardımı söylemlerine ise, “Trabzonspor’da olumlu bir şey yapılıyorsa bu ekip çalışmasıdır. Son 48 saat inanılmaz ekip çalışması vardı. Hiç uyumadık. Dün 8’e 5 kala lisansını almamıza rağmen uyuyamadım. Stres yorgunluk etkiledi. Biraz yıprandık. Bu taraftara bu caima her şeyin en güzeline layık. Devlet yardımı söylüyorlar. Bir şeyi unutuyorlar. Bize Allah yardım ediyor. Allah her zaman doğrunun dürüstün yanındadır. Öyle devlet yardımıyla, BM yardımıyla olacak işler değil bunlar. Tekrar tekrar söylüyorum. Herkes söylemine dikkat etsin. Mücadeleyi sahada verelim. Sporun ruhuna sadık kalmaya çalışıyoruz. Bunun dışına taşıyarak orada savaşmamızı istiyorlar, biz sahada savaşıyoruz” diyerek yanıt verdi. 

Ali Koç’nu geçen sene Trabzon’a rahat gelmesi ancak bu sezon protesto edilmesiyle ilgili olarak ise Ağaoğlu, “Ali Koç’un, Trabzon’a Bu konuyu Ali Koç’a sorun o cevaplasın. Çünkü sebep olan ben değilim” diye yanıt verdi. 

Ağaoğlu, U19 takımının galibiyetiyle ilgili olarak ise, “U19’dan 4 oyuncumuzu A takım kadrosuna aldık. 2 oyuncumuz kiralık olarak gönderdik. Bugün pozisyon itibariyle baktığınızda Sefa orta sahada oynadı. Performans düşüklüğü olmasını bekliyorduk. Ama ona rağmen gençler arkadan nasıl geliyor. Trabzonspor’un sırrı ne diye soranlara en güzel cevap o olmuştur. Trabzonspor’un inanılmaz alt yapısı var. Trabzonspor ekonomiyi en iyi kullanarak, en isabetli transferleri yapan takım konumunda. Hocası alt yapısından, oyuncusunun önemli bir bölümü alt yapıdan. Uğurcan var mı böyle kaleci. Evlat diye alt nüfusuna kaydet. Ekonomik ve sportif anlamda, aidiyet noktasında da baktığınızda Trabzonspor’a güç veren dinamikler bunlar” dedi.