Spor Toto Süper Ligin 13. haftasında, Trabzonspor kendi evinde Galatasaray ile karşılaşıyor. Zirveyi yakından ilgilendiren maç öncesinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,”Birazdan biraz kuvvetli fırtına bekleniyor. Hava yağmurlu ama inşallah fırtına balayacak ve güzel bir sonuçla maçı alacağız. 

Şehirde rehavet ortamı oluştu mu şeklinde ki soruya, “en büyük zarar rehavetten gelir. Galatasaray’ın eksikleri var, iyi futbol oynamıyorlar. Biz onlardan daha iyi motivasyonla iyi futbol oynuyoruz ama bu maç büyük maç. İnşallah neticesini almalıyız. En büyük avantajımız Ünal hocamızla sohbet ettiğimizde şunu söyledi. Ankaragücü maçını aldım, Galatasaray’ı size bıraktım ironiyle beraber. Güzel mesaj var. Bu maç taraftarın maçı. Taraftarımız son dakikasına kadar destek olacak, Alanya maçını nasıl aldıysak, Galatasaray maçını öyle alacağız” dedi. 

Ekuban ve Sturridge’nin kadroya dönüşü ile ilgili ise Genç, “Ekuban ve Sturridge kadroda. Ekuban’ın dönüşü sevindirici. Sturridge konusunda hala belirsizlikler var. İnşallah hazır olur katkı sağlar. Ondan beklenti var. Ekuban’ın istikrarı, katkısı belli. Süre alacağını da düşünüyorum” diye konuştu.