İŞTE BAŞKAN HACIOSMANOĞLU'NUN PROGRAMDA Kİ AÇIKLAMALARI: 
 
Geçen sene 70 trilyon gelir var. 280 milyon küsür lira borcumuz var. Onların karşılığında bire bir teminat verildiği için. O faiz borçlarını kapatmanız lazım ki normal seyri daha iyi olsun. Bunlar hoyratça harcanan paralardan kaynaklanıyor. Normal harcamalar değil. Trabzonpor kulübü sadece o gelirlerle kalmayıp gelirleri de arttırmalıdır.

Şuan da UEFA için bir risk yok. Federasyonun bu konuyla ilgili bir yaptırım da bulanabilir. UEFA kriterleri geliyor. Yıllardan beri federasyon kulüpleri daha iyi temelle oturtmak için daha iyi bir zemine oturtabilirdi. Bütün kulüpler sıkıntıda. Bunun önünü federasyon alabilirdi. 3 sene sonra gelecek olan paraya temlik veriyorsunuz. Bana göre bu federasyonu yanlışı. UEFA Kriterleri bunları engellemek için. Bunların seneler öncesinden yapılması lazım. Bugün bir başkan gelip yatırımlar yapmak istiyorsa kulübün bütçesi belli. 10 lira daha borçlanırsın. Ama üstünde olan borçlanma kendini bağlasın. Kulübü bağlamasın. 
O zaman bakalım kim gidiyor 5 liralık oyuncuya 15 lira veriyor. O zaman sadece transfer için transfer yapılmaz. Bunlara kim müsaade edecek.

ARALIKTA KONGRE…

Bizim yönetim kurulmuz genel kurulda bir önerge ile 2,5 yıllığına seçildi. Orada bazı delegeler itiraz etti. Mahkeme devam ediyor. Bizim için seçimin ne zaman olacağı önemli değil. Biz Trabzonspor’a hizmet etmeye geldik. Ben kongrede de söyledim. "Burada başarısız bir başkan olarak olacaksam Allah bana nasip etmesin" Bir beklentim yok. Sadece hizmetkar olarak Trabzonspor’a hizmet etmek istiyoruz. Bizim de çocukluktan beri Trabzonspor başkanı olma hayalimiz vardı. Ben bir taraftarım. Bugün başkanız ama yarın indiğimizde bu takımın taraftarlığını yapacağız. Namuslu bir şekilde çalışıyoruz. Çaba bizden takdir Allah’ın.

İSTİFA EDECEK Mİ?
Başarılıysak kalıcıyız. Ama başarısızsak beceremiyorsak, burada bizim istikbal beklentimiz yok. Trabzonsporluların saha dışında temsil noktasında ezikliği var. Hem de saha içinde. Ama biz bunları daha iyi yaparız diye geldik. Daha iyi yapamazsak ısrar etmenin anlamı yok.
Ben genel kurulda "bu sene için kim şampiyon yapacak dediyse yalan söylüyordur" dedim. Ama Trabzonpor her sene Şampiyonluğa oynamalı. 18 takımız.

DÜRÜST İNSAN ŞAMPİYON OLACAĞIM DEMEMESİ LAZIM
Biz öyle gümbür gümbür kadro kursak ta şampiyon olacağız demeyeceğiz. Güzide Anadolu kulüplerimiz var. Önleri kesilmiştir, kesilmesin. Kesildiğini Türk kamuoyu biliyor. Kim hak ediyorsa o olsun Şampiyon. Biz şampiyon olacağız diye iddiası olmaması lazım. Dürüst insanların böyle bir demeci olmaması lazım. Sahada mücadele edeceğine kamuoyunu inandırması lazım. Mücadelenin sonunda elde edeceğiniz başarıdır. Bunu ahlaklı yapması lazım. 

BÖYLE DÜŞÜNENLER KÜÇÜK BEYİNLİ İNSANLAR
"Biz 1 ay içinde kupayı getireceğiz" demedik. Kupa bizim namus borcumuz dedik. O konuyla ilgili art niyetli insanlar fikir üretiyor. Bizim sessiz kaldığımızı hatta Sayın Başbakanımız ile diyaloğa geçtikten sonra sessimizin çıkmadığını söylüyor. Bunu söyleyenler küçük beyinli insanlar. Biz bu kirli düzene verdiğimiz mücadeleden dolayı geldik. Ben Trabzonspor başkanı olmamın yegane nedeni şike sürecinde ki duruşumuzdan dolayı delegeler bizi başkan seçti. Disiplin süreci başladıktan sonra o zaman basında Şenes Erzik Fenerbahçe’ye yardım edecek diye sözler çıktı. Kendisini aradık ve konuştuk. Böyle birşey söylemediğini söyledi. 

TRABZON’U TRABZONLU GİBİ SAVUNMAK
Kupa Trabzon’a geldikten sonra detaylarını daha iyi anlatacağım. Her şey durup dururken başlamadı. Trabzon’u Trabzonlu gibi savunursak hareket etmeyen kurumlar harekete geçer. Samimi şekilde hakkınızı aramak için mücadele ederseniz bir takım geç kalan şeyleri hızlandırabilirsiniz. Bizim o konuyla ilgili girişimlerimiz var hala devam ediyor. 

YILDIRIM İLE TOPLANTI YAPTIK
Ben seçildikten 1 hafta sonra Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile toplantı yaptım. "Size 1 hafta içinde yazı gelecek" dedim. 

FİFA'DA DEVREYE GİRECEK
Yıldırım Demirören ile görüşme yaptığımızda dediklerimizi yapsaydı  bugün UEFA'dan bu ağır yaptırımlar gelmezdi. İnsanlar sadece UEFA şike ile ilgili ceza verdiğinde yerel federasyonlara karışmıyor diye insanların kafasını bulandırıyorlar. Siz UEFA'ya bağlısınız. O zaman her ülkede takımlar şike yapar. Nasılsa siz kendi ülkenizde oynuyorsuz.

BİZİM FİFA'DA DA GİRİŞİMLERİMİZ VAR
Gerekçeli kararın ortaya çıkması lazım. Bizim FİFA'da da girişimlerimiz var. "Onlarda biz müfetiş görevlendirdik" dedi. Eğer bu yaptırımları uygulamasın sadece UEFA'nın vereceği talimat değil FİFA'da devreye girecek. Futbolu yönetenler bu tehlikeyi de göze alsınlar. Futbolda ki mücadelemiz adalet tecelli edinceye kadar sürecek. 

BAŞVURU YAPILACAK
Elbette başvuru yapılacak. Ama CAS gerekçeli kararını açıklasın. Ama sadece o başvuru değil başka yapılacak şeyler de var. Federasyon bütün her şey ortada gereğini yapsın. Bizim "müracaat yapmayacağız" diye bir sözümüz yok.
UEFA ne diye ceza verdi. Şike yaptı diye. Bunun karşılığı nedir onu yapacak. Şuan da 58. Maddeyi dahi uygulamıyorlar.

BASKI GELMEMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ?
Baskı gelmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi? UEFA şike yaptı diye men, edecek sen bir şey yapmıyorsun. Evlat diyor ki babamın kurallarını uygulamıyorum. Sportif yargılama ayrıdır, diye yıllardır bizi kandırıyorlar. Federasyon ceza vermeyince sportif yargılama ayrıdır dediler. Emek hırsızlarının avukatlığını yapan federasyondan görevliler var.
Sportif yargılama diye ayırdılar. Sportif yargılama kanaate göre karar verir.

TAHKİM HAKKINDA DA DAVA AÇACAĞIZ
58. maddeyi tahkim adaletli uygulamadı. Biz onlar hakkında da dava açacağız. Bunların hazırlıklarını yapıyoruz. Ancak biz inanıyoruz ki o pisliği yapanlar bunu düzeltecek. Düzeltmezlerse de biz Türk futbolunu düzeltmeye geldik. 

TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI ŞENER’İN BERAAT KARARI
Bizde pislik varsa biz temiziz dememiz gibi bir lüksümüz yok. Karşılığında pislik varsa küme düşmeyi bile kabul edebiliriz. Trabzonspor’un Sivasspor’a para gönderip de Fenerbahçe’yi yen demesi komik bir şey. O tamamen bana göre doğru bir şey değil. Ama varsa, tapeler ortada herkes çıkarsın.  Trabzonspor ile ilgili böyle bir durum ortadaysa başkasına ne istiyorsak aynısına da kendimiz içinde isterdik. Olsaydı ortaya çıkardı.

KÜME DÜŞSÜN DEMİYORUM
Federasyon başkanına ilk gün söyledim. Seçildiğimin 3’üncü günü. Şuan ki 58. maddeyi uygulayıp Fenerbahçe’nin 12 puanını silip Şampiyonluğu Trabzonspor’a verin. Şuna da yapılabilir. Fenerbahçe küme düşsün falan demiyorum. 

UEFA’DAN FDERASYONA YAZI HENÜZ GELMEDİ
Gitmedi ama gelecek. Yeterli mi değil mi FİFA’da gereğini yapacak. Kim ne yaptıysa cezasını görecek. Türk futbolu da rahatlayacak. İnsan olarak şapkamızı önümüze koyalım. Kendimiz için pislikleri ayıklayalım. Futbolu çıkar şebekelerinin elinden kurtaralım. Futbol görsel şölen. Neden insanlar bir birleri ile eğlenerek maç seyretmesin.

GEÇMİŞE DÖNÜK YASA ÇIKARSINLAR
O zaman radar yoktu kimse yakalanmadı. Radar çıktı Fenerbahçe yakalandı. Geçmişe dönük kim ne pislik yaptıysa ortaya çıkarsınlar. Böyle bir yasa çıkarsınlar. Devlet şunu iyi gözlemleyecek. Başkan olarak yönetici olarak görev alan insanlara bakın. Kulüplerin başına geldiklerinde haline bakın. Ayrıldıklarında haline bakın. Bu camianın ismiyle etiketiyle milyonlarca lira kazanan insanlar var.

ETKİLİ İNSANLAR TAKIMLARINI SÖYLEMEYECEK
Türkiye’nin etkili insanlarının "bu takımı tutuyorum" deme lüksü yok. Bu ülkenin milli takımı var kırmızı beyaz bayrağı var. Bir asker  hakem düşünebiliyor musunuz. 39 tane paşa izliyor. Takdir haklarını ondan yana kullanacak. Şimdi askerler kalktı memurlar var.

TOLGA ZENGİN’İ SATMAYACAĞIM DEMEDİM
Tolga Zengin gitmeyecek demedim. Kendisi gitmek istiyordu.. Sonuçta iki tane önemli kaleci vardı. Birinin gitmesi lazım dı. İkisine yazık oluyordu. Kendisi benim çok önceden beri kardeşim.. Bana kal dersen kalırım git dersen giderim dedi. İlk görüşmelerde sıkıntı oldu. Sonrasında problem takımın içine yansıyor. Teknik kadrodan , sportif direktörden aynı karar geldi. Birini vermemiz gerekiyordu. Türkiye’de 2 tane önemli kalecisinden biri oynayıp biri yedek kalırsa zarar veriyordu. O yüzden gitmesine karar verdik.

VOLKAN İLE İLGİLİ YİNE AYNI GÖRÜŞTEYİM
Volkan konusunda aynı görüşteyim. Profesyonel ligde futbolcu seyirci ile temas halinde olmamalı. Kaptan da bize gelip özel konulardan bahsetti. Sahadan çıkarken ağlayarak çıktı. Agresif tavır göstermedi. Biz bir sonraki maçta "oynasın" demedik. Teknik kadronun kararıydı. Bana göre yanlıştı. Sen dedim öyle bir mücadele etmek zorundasın ki sahada bu açığı sen kapatacaksın. Bana göre 3-4 maç oynamaması lazımdı. 

FORVET TRANSFERİ NEDEN OLMADI
Forvet transferi ile ilgili birkaç oyuncu ile temasa geçtik. Almaya çalıştık. En ciddi girişimimiz Barrios ileydi. Belli bir mesafeye gelmiştik. Hatta 3 milyon para istemişti. Onu da kabul etmiştim. Çin kulübünün ödemesi 3 gün gecikmişti ödemesi. Ancak UEFA lisans veremeyeceğini söylemişti. Riskliydi. Fenerbahçe oradan  Emenike'yi aldıktan sonra onlarda talip oldu ve aldılar. En ciddi girişimimiz oydu. Biliyorsunuz o da adele sakatlığı geçirdi. Şuan oynamıyor.

Gazetelerde çok yazıyor. Basın ve medyada. Ciddi görüşmemiz oydu. Solamon Kalou’yu istedik. Malou’da ve hatta Drogba’da konuştu. Sonra kariyerini Avrupa’da devam etmek istediğini söyledi. Onunla da yüzeysel görüşmemiz oldu.

Kasımpaşa’dan Kalou bize gelmek istedi. 5 milyon Euro dediler. Sonra 4 milyon Euro dediler. Ancak Kalou'ya 4 milyon Euro veremezdik.

Forvet almak istedik. Şartlarımızı da zorladık. Ama sıkıştırdık. Bize önerilen isimlere bakıyorsunuz bizim bir Janko’nun CV’sine yanaşmıyor. Böyle bir oyuncumuz var elinizde. 1 milyon 600 bin Euro ciddi para ödüyorsunuz. İlla da sıkıştık Santrarof alabilirdik. Ama aldığınız santrafor niye aldınız da diyebilirlerdi. Elimiz de de ciddi santraforlar var. Hocamız ve teknik ekiple görüşmemizde bu şekilde görüşmemiz oldu.

 HAKEMLERİN TRABZONSPOR’A PENALTI ÇALMAMASI
Hakemlerle ilgili konuşmamız söz konusu değil. Federasyon ve kurullar var. Ahlaktan bahsediyoruz. Türk futbolunu yönetenler bu çizgide yönetecekler. Art niyetli karar verenler olursa elbette sadece Trabzonspor’un değil Anadolu takımlarının sesi çıkmıyorsa gerekli müdahaleleri  bizim hakkımız yenmiş gibi onlarla mücadele ederiz.
Hatalar olabilir insandır. Hakemlerde yapacak. Ama art niyetli yaparsa bunu telafi etmek o kurulların görevidir.

FENERBAHÇE’YE NEFRETİ VAR MI?
Fenerbahçe’ye karşı benim bir nefretim yok. Fenerbahçe’yi yöneten Türk futbolunu kirletenlere nefretim var. Bunun da Trabzonspor’un elinden şampiyonluklar çalınması tesadüfimidir değil midir?. 4 Şampiyonluk elimizden çalınmıştır. Bizim o insanlara karşı sıkıntımız var.  

BAŞBAKANIN VE CUMHURBAŞKANININ TAKIM TUTMASI
Takım tutma lüksüne ben karar veremem. Türk futbolunun şuan ki konjektörünü değiştirmezsek insanlar etki altında kalıyor. Şike süreciyle ilgili diyorlar Başbakan müdahale ediyor.  Sayın Başbakanımızın başka işi kalmadı sadece bu işle mi uğraşıyor?

BAŞBAKAN DA OLMAYACAĞINI BİLİYOR
Kulüpler ile kişilerin bir birinden ayrılacak olması olmayacak bir şey. Sayın başbakanımız söyledi ama kendisi de biliyor. Kişiler ve kurumlar ayrılırlar ama kişiler yaptıkları suçlarla kurumlara kar sağlıyor. Kişiler yaptıkları eylemlerle Trabzonspor’un elinden şampiyonluğu aldı ama Fenerbahçe’ye kar sağlıyor. Kişiler bu hatayı işliyor sonuçta kurum kazanıyor. Elbette kişilerin aldığı karardan kurum ceza alacak. Yoksa kurumları ayırdığında önüne geçemezsin. Yoksa ben elime alırım kirli bir adam bütün işleri yaptırırım sonra şike yaptı gönder onu derim.

 SİYASET BENİM KARAKTERİME UYGUN DEĞİL
Siyaset benim karakterime uygun değil. Programın başında da söyledim. Allah bana Trabzonspor başkanlığını nasip etti. Hiçbir zaman siyasi bir partinin üyesi değilim. Hiçbir partiye üye olup ta siyaset yapmayı düşünmüyorum.  Siz göz önünde olan insanlarsınız. Milyonlarca insan sizin gözünüze bakıyor. Doğru bildiklerinizi söylemek zorundasınız.

MUHALEFET LİDERLERİ TRABZONSPOR HAKSIZLIĞA UĞRADI DEMELİ
Muhalefet liderlerinin hakkında fikir beyan etmiyorum. Onlarda Trabzonspor ile ilgili konuşurken dikkatli konuşmaları lazım. Trabzonspor’un hakkı yenmiş. Siz UEFA’ya çağrı yapamazsınız. Fenerbahçe’nin üzerine oyunlar oynanmış. Türkiye’de hiçbir şey yokmuş gibi Türk takımlarına ceza veremezsiniz diye söylemde bulunmaları lazım. Bunlar tapeleri alsın. Okusunlar. Biz bir kere onların ağzından 2011 yılında  Trabzonspor haksızlığa uğradı desinler. Yarın daha iyi bir lider gelsin ona destek veririz. 

KAYNAK: 61SAAT.COM

KAYNAKSIZ KULANILAMAZ... 

NOT: BAŞKAN HACIOSMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI, KONUŞMA YAPILIRKEN GEÇ KALINMAMAK ADINA AYNEN YAZILMIŞTIR. O NEDENLE İMLA HATALARI, YAZIM YANLIŞLARI VE ANLATIM BOZUKLUKLARI OLABİLİR...  ANLIYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ...