61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor, Antalyaspor’u ligin ilk yarısında ki son maçta 2-1’lik skorla geçerken maçın ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay istifa etmiş ardından da Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile toplantı halinde olduğu kaydedildi. 

A Haber’de Artı Futbol programına bağlanan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, istifa iddialarına cevapladı. Transfere de açıklık getirdi.
Hacıosmanoğlu, “İstifa söz konusu değil. Bana istifasını sunmadı. Kime sundu onu merak ediyorum. Oyunculara da istifasını söylemedi. Senaryo bu. Başka bir şey diyemiyorum.
Bugüne kadar bana hoca ben istifa ediyorum şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye bir şey söylemedi. Bana söylemedi de kime söyledi onu bilemiyorum.
Sonuçta bu insan. Onu da pisikolojisi bozulur. Gitti gidiyor gönderdiler onu. Yazıyorlar. Onla ilgili morali bozulabilir” dedi.

Akçay’ın futbolcular noktasında her türlü kararı alma yetkisinin olup olmadığına ise Hacıosmanoğlu, “Her türlü kararı alma yetkisi var tabi. Takımın hocası. Teknik direktörü. Hangi kararı isterse o alır. İşine karışmıyoruz” dedi.

Takım içerisinde Akçay’ı sevmeyen oyuncular olup olmadığına ise Hacıosmanoğlu, “Bir takımın içinde hocayı seven de olur sevmeyen de olur. Hangi takımda yok hoca ile problemli. Dönem dönem olur. Bu hafta oynamayan ile olur. Ertesi hafta oynayan ile olur. Bunlar doğal bir şey” diye konuştu.

Trabzonspor’un ilk yarıyı hedeflediği yerde bitirmediğine dikkat çeken Hacıosmanoğlu, “Hedeflediğimiz yerde bitirmedik. Kaybettiğimiz kazanmamız gereken maçlar vardı. Bunları konuşuyoruz teknik kadro ile. Kimini şansızlıktan. Kimini farklı nedenlerden dolayı. İnşallah ikinci yarı eksik olan yerlerimizi tamamlayıp daha iyi çıkarız” dedi.

UEFA’da şike sürecine de değinen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: “O süreci bekliyoruz. Söyledik zaten. Platini ile de görüştük. İnsanlar mücadele etmeyeceğimi sanıyor ama müdahale edilecek. Sonuçta nereye müdahale edilecek onu insanlar görecek”

Hacıosmanoğlu, transfer ile ilgili ise, “Hocanın istekleri var. Transferle ilgili bizde görüyoruz. İhtiyaç olan yerleri. Onları da hazırlık kampına yetiştireceğiz. 5’inde toplanıyor takım. Onları alacağız.

1461 ile ilgili net olan bir şey yok. Dışardan alacağımız oyuncuları alalım. Göndereceğimiz oyuncular da var. Ona göre planlama ve çalışmayı yapacağız.

Ama biz istediğimiz yerde değiliz. Camiamız taraftarımız daha iyi yerde olmasını bekliyor. Daha iyi yerde olabilirdik. 2014’de bunları telafi edeceğiz. Deplasmanda ki kötü performansımızı da iç sahada ki gibi düzeltebilirsek ikinci yarı da daha iyi yerlere gelebilir bu takım” dedi. 

KAYNAK: 61SAAT.COM