61 SAAT HABER SERVİSİ-MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, fındık üreticilerinin sorununun araştırılarak sorunların çözümüne yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırma önergesi verdi. Bugün mecliste oylanan önergenin TBMM’de reddedilmesi üzerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

MAZERET ÜRETMEYİN!

Önergenin reddedilmesi üzerine Ortahisar Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Bekar sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Bekar yaprığı paylaşımda “Fındık araştırılsın diye CHP’nin Meclis’e verdiği önerge reddedildi. Mhp Ordu milletvekili Cemal Enginyurt mecliste yaptığı konuşmada gelin bu önergeye hep beraber evet diyelim,bu önergeye evet demek size hiç bir şey kaybettirmez diyordu.Şimdi bende AK Partili milletvekillerine,arkadaşlarıma dostlarıma buradan sesleniyorum.Arkadaşlar, biz beraber çok şeyleri paylaştık.Bir çok konuda sizi anlıyordum.Düşüncelerinizi anlayışla karşılıyordum.Ancak bu konuda bize mazeret üretmeyin Ne olur..!” dedi.

SEVİNENLER BARONLAR OLMUŞTUR!

Bekar açıklamasının devamında “Bu fındık konusunda bir defada MHP’li Cemal Yeşilyurt’un ifade ettiği gibi,gelin CHP’nin verdiği fındık araştırılsın önergesine hep beraber evet diyelim haykırışına, evet diyecektiniz. Bu üreticinin duasında arkanıza alacaktınız. İlk defada yüce Meclis’imizde Ak Parti+Chp+MHP+ İyi Parti nin oyları ile Ülkemizde 10  milyon insanı ilgilendiren ve Baronların insafına terk edilen Fındık konusunda ciddi bir milli adım atılmasına vesile olacaktınız. Ne yazıkki,ülkenin Birliği bütünlüğü ve kaynaşması noktasında çok fazla göremediğimiz bir mutabakatı,Fındık konusunda da göremedik.En çok  üzülen başta bizler ve fındık üreticileri olmuştur.Sevinenlerse sadece baronlar olmuştur.” ifadelerini kullandı.

DAYATMA YAPTILAR!

Bekar’ın bu eleştirilerine cevap veren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora “Biz bu konuda haftaya birlikte önerge verelim dedik. Bunun bir kaç parti tarafından siyasi malzeme olarak kullanılmasını grup olarak uygun görmedik. Haftaya hep birlikte çok daha kapsamlı bir önerge vermeyi teklif ettik hayır şimdi imzalayın diyerek dayatma yapıldı. Parti kültürümüzde istişare vardır.Yetkili kurullarımızla görüşüp haftaya önerge vermeyi (diğer siyasi partilerle ortak imza İle ) düşünüyoruz .Doğru olan budur.Hergün bir ürün hakkında(üzüm fındık incir buğday çeltik vs) önerge verilse meclis çalışamaz.Bu oylamanın muhalefet partisi Mv tarafından istismar edilmeside ayrı bir garabettir.çünkü onların sandalye çoğunluğu iktidar partisinden daha fazladır.Madem öyle kendi kafalarına göre hazırladıkları önergelerine sahip çıkıp Meclis’ten geçirselerdi.Çoğunlukları var.O zaman bizim gurubu  haklı olarak eleştirebilirler.Meclisteki teamül araştırma önergelerinin ortak imza İle verilmesi yönündedir.Bugün bu teamüle aykırı davranıldı.korsan önerge ile siyasi çıkar oluşturulmaya çalışıldı.Haftaya gruplar biraraya gelir samimi iseler ortak Önerge hazırlanmasını kabul ederler.Konunun her yönü ile takipçiyiz.Bilgilerinize” diye konuştu