ADLİYEYE GELMEMEK İÇİN ...
AK PARTİ Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun duruşmaya katılmaması mahkemenin hakimini kızdırdı. Hakim Bayram Temiz, sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatına, "Tebligatı Trabzon'da aldı, duruşmaya neden gelmedi?" diye sordu. Sanık vekili ise, "Tebligat kulüp çalışanı tarafından alındı, ikamet adresi İstanbul" yanıtı verdi.
SAVCI SÖZLERİ HAKARET SAYDI

BAŞKAN Hacıosmanoğlu 9 Haziran 2014 tarihinde, "Özkan Sümer'e her ne kadar kızsam da doğru söylediği sözler var. Sümer'in Faruk Nafiz Özak ile ilgili söylediği, 'Seccadeli sahtekar' kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor" şeklinde ifadeler sarfetmişti. Savcı Selma Polat bu sözleri hakaret saymış ve Hacıosmanoğlu’nun yargılanmasına karar vermişti. Tarafların katılmadığı davaya sanık ve müştekinin avukatı hazır bulundu. Sanık Hacıosmanoğlu İstanbul’da ifade verecek.
AK PARTİ Trabzon Milletvekili Faruk Özak'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun duruşmaya katılmaması mahkemenin hakimini kızdırdı. 5.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Bayram Temiz, sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatına, "Tebligatı Trabzon'da aldı, duruşmaya neden gelmedi" diye sordu. Sanık vekili ise, "Tebligat kulüp çalışanı tarafından alındı, ikamet adresi İstanbul" yanıktı verdi. Bunun üzerine sanığın ifadesinin İstanbul'da alınmasına karar veren mahkeme, haberi yazan fakat duruşmaya gelmeyen tanık gazeteci hakkında ihzar çıkardı.
HAKARET DAVASI AÇILDI
Trabzonspor Kulübü Baskanı İbrahim Hacıosmanoğlu 9 Haziran 2014 tarihinde bir gazeteciye verdiği röportajında, "Özkan Sümer'e her ne kadar kızsam da doğru söylediği sözler var. Sümer'in Faruk Nafiz Özak ile ilgili söylediği, 'Seccadeli Sahtekar' kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor" şeklinde sözler sarf etmişti. Bunun üzerine Özak, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhuriyet Savcısı Selma Polat, önce Hacıosmanoğlu'nun ardından gazetecinin ifadesini aldı. Yaptıği soruşturma sonucunda hakaret sucunun oluştuğunu tespit eden Savcı Polat, hazırladığı iddianameyi 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.
HAKARET DAVASI BAŞLADI
 
Gazetelerde yer alan haberin geniş kitleler tarafından okunduğunu ve sucun oluştuğunu belirten Savcı Polat, Hacıosmanoğlu'nun TCK 125/2 maddesine göre 2 aydan 2 yıla kadar hapsini ve ceza alması durumunda seçme ve seçilme hakkından men edilmesinin talep etti. Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemsi'nde başlayan davada taraf avukatları hazır bulundu. Sanık vekili müvekkilinin İstanbul'da ifadesinin alınmasını istedi. 5.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Bayram Temiz, sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatına, "Muvekkiliniz tebligatı Trabzon'da aldı, duruşmaya neden gelmedi" diye sordu. Sanık vekili ise, "Tebligat kulüp çalışanı tarafından alındı, ikamet adresi İstanbul" dedi. Bunun üzerine sanığın ifadesinin İstanbul'da alınmasına karar veren hakim haberi yazan fakat duruşmaya gelmeyen tanık gazetecinin duruşmaya zorla getirilmesine ve müşteki Özak'ın yeniden ifadesinin alınmasına yer olmadığına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe erteledi.