Transfer dönemine Sol Bamba, Yasin, Soner ve Emre'yi alarak hızlı bir başlangıç yapan ancak daha sonra yaptığı bir çok forvet transferi girişiminden sonuç alamayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, Porto'dan aldığı 1.96'lık dev Marc Janko'nun ardından hız kesmiyor. 3 yıllığına yaklaşık 7 milyon Euro'ya mal olacak Janko'dan sonra gözünü yeniden Portekiz'e çeviren Başkan Sadri Şener, bu kez Benfica'nın 26 yaşındaki Brezilyalı sol beki Emerson'un işini bitirmek için çalışıyor. Videoton maçı öncesi gazetecilerle sohbet eden Şener, Emerson transferinde de sona gelindiği müjdesini verdi, küçük pürüzler dışında herhangi bir sorun kalmadığını söyledi.

Bu arada Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş'la da anlaşmaya varıldığı belirtildi. Trabzon'da Genel Menajer Giray Bulak ve Asbaşkan Nevzat Şakar'la görüşen Serdar'ın menajeriyle tüm pürüzlerin halledildiği, bu transfer için Şenol Güneş'in kararının beklendiği öğrenildi. Gaziantepspor'un Serdar'a karşılık Sapara'yı istediği ancak Güneş'in Slovak oyuncuyu gönderip göndermeme konusunda kararsız olduğu ve yönetime kararını hafta sonuna kadar bildireceği öğrenildi. Geçen sezon Gaziantepspor'a kiralık olarak gönderilen Sapara, bu sezon hazırlık döneminde ve maçlarda gösterdiği performansla Şenol Güneş'in gözüne girmiş ve kadronun değişmez elemanı olmuştu. Bu oyuncudan vazgeçmek istemeyen Güneş'in, düşünmek için süre istediği belirtildi.

JANKO YARIN İMZALIYOR
Trabzonspor'un Porto'dan transferi Marc Janko yarın sözleşme imzalayacak. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki imza töreninin ardından akşam takımla ilk antrenmanına çıkması beklenen Marc Janko, dünkü sağlık kontrolünün ardından Trabzon'da kalacağı evi seçti. Birlikte ev baktığı kulüp görevlilerine, ev hayatına düşkün olduğunu söyleyen ve bu nedenle büyük bir ev isteyen Janko'nun, "Antrenmanlar dışında vaktimi evde geçirmeyi seviyorum" dediği öğrenildi.