Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, 2010-11 sezonuna ait şampiyonluğun kendilerinin olduğu iddiasından vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.
Şener “Ama bir şartım var. Futbol Federasyonu ‘Biz böyle bir karar verdik’ demekten vazgeçsin” dedi. Bordo-Mavililerin başkanı sözlerine şöyle devam etti:
“Federasyon’dan birisi bize çıkıp desin ki ‘Hayır bu sizin hakkınız değil.’O zaman kupayı Fenerbahçe’den istemekten vazgeçeceğim. Ama ‘Biz böyle karar aldık’ demek başka bir şey, ‘Hakkınız değil’ demek başka bir şey.”
Şampiyonluk posteri alacağım Bazı hukukçuların iddia ettiği gibi konuyu İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımalarının önünde engel olmadığını söyleyen Şener “Strazburg’a bizzat gideceğim” dedi.
Başvuru konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtip “AİHM’nin Fransa’dakimerkezine perşembe günü gidiyorum. Benim gitmem şart değil amaolayın ciddiyetini göstermek için oradaki Türkiye masasasına bizzat başvuracağız.
Avukatlarımız doçent doktor Burak Gemalmaz ve Levent Bıçakçı” ifadelerini kullandı. Trabzon’da bazı gazetelerin şampiyonluk posteri vermesine de değinen Şener, bunlardan bir tane de kendisinin edineceğini belirtti.
Ünal Ağabey gibi üstat değilim
Karadeniz ekibinin başkanı son olarak Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın açıklamalarına değindi. Aysal, 4 büyüklerin borsada değer kaybetmesiyle ilgili konuşurken Trabzonspor için “Onlarda da yönetim sıkıntısı nedeniyle bu düşüş oldu” demişti. Şener’in buna cevabı “Ben Ünal Abi gibi borsada üstat değilim. Yine yükseliriz diye düşünüyorum” oldu.