Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TRT'de Basın Tribünü adlı programa telefonla bağlandı. Programda ilk olarak Emre ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atan Başkan Şener, Belçika milli maçı öncesinde Trabzonsor taraftarlarının Emre'ye küfür etmesinden ötürü Emre'nin maçın ardından uçaktan çıkışta Başkan Şener'i dövme planları yaptığını kaydetti. Şener;
""Emre, Belçika Milli Takımı ile deplasmanda oynadığımız maç sonrası beni dövmek için uçağın kapısında beklemiş. Şahitlerim de var. Mahmut Özgener, Ali Haşhaş halen sağ. Bana o gün 'Bir daha milli takım forması giymeyecek' dediler, durum ortada! Emre Belözoğlu böyle bir adam. Irkçılık ağır bir suçtur. Futbol hayatı bitmeliydi. Ama sadece 2 maç ceza aldı. PFDK 2 maç ceza verdi, tahkim kurulu da zaten cezasını kaldırır, olur biter!"
Başkan Şener, bu olay sonrası Emre'yi şikayet edip etmediği sorusuna ise,"Çocukmuyum ben çocukları şikayet edeceğim. Milli takımda bizim Trabzonlular ona sövmüş. Ben kulüp başkanıyım bana sövüyorlar. Sen futbolusun bu işlerden para alıyorsun. Açın Mahmuz Özgener ve Levent Kızıl'a sorun böyle bir olay oldu mu olmadı mı?.. " dedi.

PFDK İSTİFA ETSİN
Programda yoğun tartışmalara neden olan iddia sonrasında açıklamalarına devam eden Şener,
"Eğer ırkçılık bir takım kaptanı yapıorsa, o bütün takıma şahsın olur. PFDK’da 4’e 3.. Belliydi futbol hayatı olmaz mı..
Ben sinirli anında sarhoş halde adama çarpıyorsunuz hakim kabul ediyor mu. Bu profilde bir oyuncuyu disiplin kurulu 4-3’ ayıptır o disiplin kurulu istifa etsin. Tahkim Kurulu da onay kurulu gibi bekliyor yukarda" dedi.

PFDK VE TFF MEŞRUTİYENİ YİTİRDİ
"PFDK ve TFF meşrutiyetini yitirmişmidir" şeklindeki soruya ise Başkan Şener, "Bana göre meşrutiyetini yitirdi. Biz destek verdikçe sırtımızı kazıyorlar. Bizim oy verdiğimiz ve oy vermekle eleştirildiğimiz bir federasyon. En son bugün dalga geçer gibi hakaretten. E verme ceza.. iyi çocuktur de verme ceza. Ben bunu söylemeyecektim bu saatten sonra söylemek zorunda kaldım. Yoksa bile araştırıp ceza vereceksiniz. Benim televizyonda olaydan haberim oldu. Sonra Zokora’nın anlatmasından öğrendim. Ben öyle değilim kalbim öyle değil ama bunu söylüyorsun." diye konuştu.

DİSİPLİN KURULU UTANSIN BENDEN ÖZÜR DİLESİN
PFDK'ya sert sözlerle yüklenen Başkan Şener, "Disiplin Kurul utansın. İnsanın karakterini yapısını araştırsın. Sonra disiplin kurulu kalksın benden özür dilesin. Nereye giderse gitsin" ifadelerine yer verdi.

ŞİKEYİ SAHAYA YANSIMADI DİYECEKLER
Şike konusunda da açıklamalar yapan Başkan Şener, "18 kulüpten Trabzonspor uğraşıyor. Galatasaray’da kupayı alırım deyip çekiliyor kenara. Kaldı Fenerbahçe ve Trabzonspor onlarda dövüşe dursun.
Taraf tuttuğunuz süreci hiç bir şey çözülmez. Allah’tan UEFA var yapıştırıyor tokadı oturuyorsun yerine.
Şike konusunda kararlardan da son derece umutsuzum. Nihat Özdemir kardeşimiz duyumlarımıza göre iyi gidiyor.. Böyle bir olay vardır ama ceza vermeye gerek yoktur şeklinde…
Etik Kurulu'dan eskisinden çok farklı bir şey çıkmayacak. Heralde vardır diyecekler. Ceza vermeyin diyecekler. 58. değiştirmez ki. Etik Kurulu eğer derse kulübün değil şahısların ceza alması gerekir derse 58. Maddenin değişmesine gerek kalmaz.
Inrkçılık ve şike sahada kalmaz. Kamu davasıdır. Benle espiri yapıyorlar kupa mupa. Ben kupa almak için hiç bir talebim olmadı. Devlet bir operasyon yapınca bende kupayı istedim.
Etik Kuruldan gelecek şeyi de anlatayım. Sahaya yansımamıştır. Bizim bir şeyimiz gerek yok.

FEDERASYONDA NEYLE TEMSİL EDİLİRSEN ET BU KADAR
Federasyon ile ilgili görüşlerine devam eden Şener, "Ben hukuk kurullarının bu kadar hata yapacağını düşünmüyordum. Gözümüze sokar gibi hata yapıyorlar. Bundan sonra gelecek kararlarda aynen 4'e 3 devam eder.
Biz bugüne kadar Trabzonspor tarihinde bu kadar çok insanla temsil edilmedik. Ama neyle temsil edersen et bu kadar olacağını tahmin etmedim. Hukuk üstün zannediyordum ama değilmiş.
Şikayet edeceğimiz bir makam var. Eğer edemezsek, boynumuzu bükeriz, yabancıları satarız, sonra mahalle takımı gibi oynarız.

Kaynak: 61saat.com