Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bu akşam Ahaber’in konuğu oldu.  TFF Başkanlığı, Şike ile Burak ve Onur’un transferleri ile ilgili konuşan Başkan Şener çarpıcı mesajlar verdi.

ETİK KURULUNUN RAPORUNA TEMMUZ AĞUSTOSTA İTİRAZ ETSEYDİLER
Şike soruşturması ile ilgili Etik Kurulu’nun raporuna dikkat çeken Başkan Şener, “Ocak ayında o raporun eksik olduğu daha sonra ifadelerin alındığı şeklinde söylemler oldu. Ancak o zamanki deliller ile şimdiki deliller aynı gönderildi. Verilen rapora karşı olan arkadaşlarımız var. Bende diyorum Ağustos, Temmuz ayında Etik Kurulunun vereceğe rapora karşıyız deseydiler o zaman anlardım. Günümüzde gelmiş ucuna dayanmış  şimdi karşıyız diyorlar” dedi.

YENİ SEÇİLECEK BAŞKAN KURULLARI DEĞİŞİRSE OLAY 1 YIL UZAR
Yeni seçilecek federasyon başkanının kurulları değiştirmesi durumunda durumun bir yıl daha uzayabileceğini dikkat çeken Başkan Şener, “Kurular da değişebilir. Kurullar bir daha değişirse bir yıl daha sürebilir bu iş” derken çözümü ise , “Yeni biri seçilecek, kurular değişmeyecek.” diye açıkladı.

ONUR'DA YİNE PARA PÜRÜZİ ÇIKTI

EN KÖTÜ SENARYOYU ÇİZDİ
Söylenenlere göre UEFA’nın Play-Off’tan karar verilmesi gerektiği şeklinde söylemi olduğunu ifade eden Başkan Şener, “UEFA Kongreyi bekler her halde. Ama karar verilmezse, “3 sene gelmeyin kupalara falan” der. O da yeter herkese.  Şampiyon olsan ne olur olmasan ne olur. Artık ondan sonra kulüpler yabancı oyuncuları satmaya başlar. Kulüpler genç oyuncularla yola devam eder. Çok iddialı olmayan başkanlar başa gelir. Buna benzer şeyler olur. Bence UEFA’yı dinleyerek hareket etmek daha doğrudur” diye konuştu.

58. MADDE ÇOK AĞIR BİR MADDE
58. Maddenin ağır olduğunu ifade eden Başkan Şener, “58. madde ağır madde. Puan düşür. Ancak puan düşürme küme düşme seviyesinin altındaysa ona yapacak bir şey yok. Adli yargılamanın sonucunda kulüp veya başkan ceza alırsa zaten sonuç belli olur.  Daha vicdani olur. Puan silme tabi ama küme düşme de var tabi. Puan silme onun altına düşerse yine düşersin…” dedi.

BEN FİFA KONUSUNDA BİLGİLİYİM
Başkan Şener, UEFA konusunda çokta bilgili olmadığını ifade ederken ilginç bir de anekdot verdi: “O konularda çok da bilgili değilim. Ben FİFA konusunda çok bilgiliyim. Bizim açtığımız bize açılan davalar. Çok yavaş giden bir süreç var”

3 TEMMUZDA UEFA’YA YAZI GÖNDERDİK
Trabzonspor’un 3 Temmuz’da UEFA’ya ‘Bu ligi tescil etmeyin” diye yazı gönderdiğinin de ifade edildiği programda Başkan Şener, “Ama bunun etkili olduğunu düşünmüyorum. Olsa bizi çağırıp sorarlardı. Bize gelip anlat diyen olmadı. UEFA ile FİFA ile yazışmak için kendi futbol federasyonuna yazıp o gönderecek. Resmi prosedür odur. Biz de o şekilde gönderdik” dedi.

Aziz Yıldırım ile ilgili soruya ise Başkan Şener, “Aziz yıldırım’ı ziyarete gidemedim. Çok eski arkadaşım. Durumuna üzülüyorum. İnşallah en kısa zamanda normal hayatına döner” diye cevapladı.

YILDIRIM DEMİRÖREN TARAF ADAY OLAMAZ
“Yıldırım Demirören aday olursa destekler misiniz?” şeklindeki soruya ise Başkan Şener, şu şekilde cevap verdi: “Olmadı… Bir kere varsayım bu. Öyle bir şey söylemedi. Toplantıda da Öyle bir şey geçmedi. Zaten kendi gazeteleri var olsa orda yayınlar. Ama olabilir mi olur. Doğru mu bilemem?
Toplantıda bir camia, “aramızdan olanlar varmı?” diye sordu. “Ben olmam tarafım” dedim.  Beşiktaş olmaz taraf çünkü. Etik Kurulunun veya disiplin kurulunun vereceği kararlarda 8 kulüp var” diye konuştu.


NTV FENERBAHÇE TV GİBİ
Trabzonspor TV ile ilgili soruları ise “Hesap kitap kağıt üstünde kara geçiremedik ki Aktif hayata geçirelim” diye cevap veren Başkan Şener, şöyle devam etti: “Merkez Medyanın aksine İstanbul medyası eleştiriyorsunuz destek vermiyor diye.. Arkadaşlarımız onlarda NTV bir Fenerbahçe TV gibi.. Bende A haber Trabzon tv olsun olur olmaz bilmiyorum”

BÜTÜN SAVAŞIMIZ ŞAMPİYONLUK KUPASI
Bütün savaşlarının Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını almak için olduğunu ifade eden Başkan Şener, “Bütün savaşımız gayemiz günümüz sohbetimiz hep onun üstüne kurulmuş. Kimdoğruysa onun olsun. Hukuk yerini bulsun. Hakim var savcı var.. Çok tartışmakta doğru değil” dedi.

Bu sırada programda anlatılan bir fıkra ise herkesi gülmekten kırdı geçirdi…
İŞTE O FIKRA…
Fenerbahçe müzesindeki Şampiyonluk kupasına sormuşlar. Sen Trabzonspor’a aitsin burada ne işin var.. O da cevap vermiş: “Olsun nasıl olsa Bize Heryer Trabzon”

ONUR’UN 1,5 YIL SÖZLEŞMESİ VAR
Trabzonspor’da en çok merak edilen konuların başında gelen Trabzonspor’un milil kalecisi Onur’un sözleşme uzatıp uzatmayacağı ile ilgili olarak ise,”Bugün menajerleri Trabzon Asbaşkanımız Nevzat Şakar ile görüşüyor. Vereceğimiz karar takımdaki dengeleri bozmamalı. Onur’un daha 1,5 sene anlaşması var. Onur Recep Kıvrak ile ilgili vereceğimiz para takımdaki dengeleri sarsmamalı. Beşiktaş ile ilgili Yıldırım Demirören benim öyle bir merakım yok dedi konuyu kapattık. Fenerbahçe'de olmaz. Trabzonspor dışında olmaz” dedi.

BURAK YILMAZ’I SATMAM
Burak Yılmaz ile ilgili transfer dedikodularına ise Başkan Şener, “Bu yıl gelecek yıl satamam sonraki yıllarda gelirse satabiliriz. Çünkü önümüzde Avrupa kupaları var, Lig var, Play-Off var. Türkiye kupası var. Henüz Play-Off ta nasıl olacağı bile belli değil. Önümüzdeki yıl Play-Off’ta kalkabilir”  diye konuştu.

KAYNAK: 61SAAT.COM