Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten, Burhan Kuzu’ya sert tepki

Geçtiğimiz gün Ergenekon davasının gerekçeli kararının açıklanmasının ardından Ak Parti kurucularından eski milletvekili Burhan Kuzu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Değerli Fenerbahçeli kardeşlerim; Ergenekon davasının gerekçeli kararında, sözde şike davasının FETÖ/PDY kumpası olduğu tescillenmiştir. 2010-2011 sezonu şampiyonluğunuz tertemizdir. FETÖ ile mücadeleye her alanda sonuna kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Burhan Kuzu’ya sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Burhan Kuzu’nun açıklamasını paylaşarak, “Son derece hukuki dayanaktan yoksun bir açıklama. Fenerbahçe, kıyamete kadar tüm kamuoyunca da şike hükümlüsüdür. Hukuken de vicdanen de böyledir. FETÖ’nün şefaatinden yararlanarak, bundan kurtaramaz. 2010/2011 sezonunun tertemiz şampiyonu (ŞİKEBAHÇE değil) ilelebet TRABZONSPOR’umuzdur” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da sosyal medya hesabından Burhan Kuzu'nun açıklamasına atıfta bulunarak, "2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu Trabzonspordur NOKTA" şeklinde açıklama yaptı.