61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Akyazı Stadı'nın bulunduğu spor kompleksi için 'Recep Tayyip Erdoğan' isim öneri kararı oylanarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gönderildi.

Bu karar sonrası bordo mavili taraftarlar 'Recep Tayyip Erdoğan' ismini istemediklerini her ortamda dile getirdi ve tepki gösterdi. Bu tepkinin ardından Trabzonspor bu karar ile ilgili 'Trabzonspor sevdalılarının bu konu ile ilgili farklı açıklamalara itibar etmemesini rica ederiz' dedi.

Ancak kafaları karıştıran bir konu ise bugün Gümrükçüoğlu'nun belediye meclisinde yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Gümrükçüoğlu, "Biz Akyazı Stadı'na isim vermiyoruz. Benim gönlüm Hüseyin Avni Aker'den yana zaten. Biz Akyazı Stadı'nın buluğu spor kompleksine Recep Tayyip Erdoğan ismini vermek istiyoruz. Bundan Trabzonspor'unda haberi var"  şeklinde açıklamasına Trabzonspor'dan farklı bir açıklama geldi.

"Karardan Trabzonspor'un da haberi var" diyen Gümrükçüoğlu'nun sözlerine karşılık Trabzonspor yönetim kurulu ise, " Sayın Cumhurbaşkanımız, teşrifleri ile onurlandırdıkları Akyazı Kompleksi’nin temel atma töreninde, “Kompleksin adını Trabzonspor kamuoyu belirlesin” diyerek konuya net bir şekilde nokta koymuştur. Trabzonspor sevdalılarının bu konu ile ilgili farklı açıklamalara itibar etmemesini rica ederiz" gibi birbirine zıt iki açıklamalarda yer verdildi.

Bu iki zıt açıklamanın ardından Trabzonspor'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, spor kompleksi ve stad isimleri için kararın Trabzonspor'a verildiği gerçeğini ortaya koydu.