Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün Trabzon’da,  Trabzonspor’un 2010-11 şampiyonluğu ile ilgili sözleri Fenerbahçelileri çıldırttı. 

Ramazan Bayramının 3. günü “Bayramlaşmak” için memleketi Trabzon’a gelen Bakan Albayrak, Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu’nun isteğini kırmayarak, dernek lokaline bir ziyaret gerçekleştirdi. 
 Albayrak’a burada yeni sezon Trabzonspor forması hediye edildi. Bakan Albayrak, kendisine hediye edilen üzerinde ismi yazılı formayı görünce, “Yalnız bu forma 2010-2011 sezonunun formalarıymış. Yani Şampiyon sezonun formaları” açıklamasını yaptı.

Bakan Albayrak'ın bu sözleri Fenerbahçelileri adeta çılgına çevirdi. Trabzonsporlu taraftarlar Bakan Albayrak'ı duruşundan ötürü tebrik ederken, Fenerbahçeli medya ve taraftarlar ise yine algı operasyonlarına başladı. 

Bu algı operasyonuna ayak uyduran Fenerbahçe kulübü ise Bakan Albayrak’ın söylemine isim vermeden eleştirebildi. 
Kendi camiasına şirin görünmek için yapılan açıklamada Fenerbahçe kulübü, "Hain planlarını hayata geçirme sürecinde; karşısında en büyük engel olarak gördüğü Fenerbahçe Spor Kulübü’nü yok etmek ve şampiyonluğumuzu kirletmek isteyen terör örgütüne karşın, 25 milyon taraftarımızla omuz omuza, ilk gün söylediğimiz gibi bugün bir kez daha dile getiriyoruz ki; “2010-11 şampiyonu Fenerbahçe’dir, alın teri ile kazanılmış kupamız müzemizdedir. Bu durumu reddetmek, buna karşılık bir görüş taşımak, bunu yoruma açmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden FETÖ’nün meşrulaştırılmasından başka bir anlam taşımamaktadır." ifadelerini kullandı

Daha öncede böyles açıklamalar yapan Fenerbahçe Kulübü'nün ifadeleri Trabzonspor camiası tarafından değersiz bulundu.