UEFA Disiplin Komitesi, daha önce Beşiktaş'a 500.000 euro para cezası vermiş, aynı durumun 5 yıl içinde tekrarlanması durumunda siyah beyazlıların 2 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.
Ancak dosyaya bakan müfettiş, Disiplin Komitesi'nin bu kararını temyiz etmişti.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bugün ikinci kez UEFA Merkezi'nde savunma verdi. Orman, yeni bir yönetim olduklarını ve aksaklıkları gidereceklerini ifade etti. Ancak UEFA'nın kararı siyah beyazlılar için iyi çıkmadı. Disiplin Komitesi önceki kararın aksine Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.

CAS'A İTİRAZ EDİLECEK

Toplantıya girişte her türlü kararın çıkabileceğini belirten Orman, bu karar sonrası yaptığı açıklamada 1 yıllık ceza için itiraz edeceğiz dedi.
Beşiktaş'ın bu kararı, Cas mahkemesine taşıması bekleniyor.

NEDEN CEZA GELDİ?

Yıldırım Demirören döneminde yapılan borçlar nedeniyle UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesindeki, "Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması" ve 66. maddesindeki "Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına" ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.
UEFA, Yıldırım Demirören ve yönetiminin evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle Avrupa Kupalarından men etti.