Mustafa Yumlu, sezona sıkıntılı başladıklarını belirterek, ''Ama daha sonra aldığımız puanlar ve oynadığımız oyun ilerisi için umut verdi. Türk oyuncuların bazılarının sakatlığı, yabancı sayısının fazla olması nedeniyle iskelet kadro oluşamadı. Ancak şimdi yavaş yavaş toparlanıyoruz. Önümüzde Beşiktaş ve Bursaspor ile yapacağımız önemli maçlar var. Bu maçları kazanarak şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu göstermek istiyoruz'' dedi.
Bordo-mavili takımın ligin en az gol yiyen takımı olduğunu ve ligde 20 sezon içerisindeki en az gol yedikleri 7. haftayı geride bıraktıklarını dile getiren Mustafa, ''Son zamanlarda çok iyi bir istatistiğimiz var. Bu sadece Sol Bamba ve benden kaynaklanmıyor. Savunmayı takım olarak yapıyoruz. Bütün takımın katkısıyla az gol yiyoruz. Hücumda pozisyona giriyoruz ama şansızlığımız olduğunu düşünüyorum. Bunu da üzerimizden atarsak daha iyi olacağız'' diye konuştu.
''İsmi şampiyonluğa oynar''
Mustafa, Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu belirterek, ''Kadrosu nasıl olursa olsun Trabzonspor'un ismi şampiyonluğa oynuyor. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. En büyük hedefimiz şampiyonluk. Bunun için çok çalışıyoruz'' dedi.
Ligde gelecek hafta sonu karşılaşacakları Beşiktaş'ın gücünü bildiklerini kaydeden Mustafa, ''Beşiktaş'ın sıkıntıları var ama bu sıkıntıları sahaya yansıttıklarını düşünmüyorum. İyi mücadele ediyorlar. Rakibimize saygı duyuyoruz, kendi işimize odaklanıyoruz. İyi oynarsak hocamızın taktiklerini yerine getirirsek iyi sonuç alacağımıza umuyoruz'' diye konuştu.
“Suç kimde bilmiyorum”
Mustafa, A Milli Takıma oyuncu çağrılmamasından etkilendiklerini kaydederek, ''Koskoca Trabzonspor'dan milli takımımıza futbolcu veremedik. Suç biz de mi Abdullah Hocamız da onu bilemiyoruz. Abdulah hocamız en iyi gördüğünü çağırıyor. Demek ki eksiklik bizde galiba. Daha çok çalışırsak o formayı giyeceğimizin umudunu taşıyoruz'' dedi.

Bordo-mavili futbolcu, milli takıma Anadolu takımlarından az oyuncu çağrılması konusunda ise ''Kadroya bakıldığında İstanbul takımlarının çağrılan oyuncuların daha fazla olduğu bir milli takım var. O arkadaşlar önceki takımlarında da çağrılıyorlardı. Bu kez hepsinin İstanbul takımlarında olması tesadüf oldu. Abdullah hocanın tercihlerine saygı duyuyoruz'' ifadelerini kullandı.
Zeki: Görev ve sorumluluklarım yüksek''
Trabzonspor alt yapısından A takıma yükselen son oyuncu olan Zeki Yavru ise görev ve sorumluluklarının yüksek olduğunu vurgulayarak, ''Uzun süre alt yapıdan oyuncu gelmedi. Hocamın bana şans vermesiyle alt yapıdaki oyuncuların temsili hem de 'Trabzon'dan oyuncu yetişmiyor' cümlesinin yok olması adına görev ve sorumluluğum çok yüksek. Ağır yüküm var ve çalışıyorum'' dedi.
Trabzon'da doğan, büyüyen her gencin hedefinin Trabzonspor formasını taşımak olduğunu söyleyen Zeki, şöyle devam etti:
''Benim de hedefim buydu. Bu kapıdan içeri girdim, burada kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım. Hocam bana bu şansı verdi. Ben de elimden geleni yaptım. Hedefim uzun yılar Trabzon şehrine hizmet etmek ve kalıcı olmak. Trabzon'da tel örgünün yan tarafındaki bütün genç oyuncunun arzuladığı yer burası. Bu forma için büyük mücadele içinde herkes. Ellerinden geleni yapmalarını, çok çalışmalarını, kendilerine güvenmelerini, buraya imkansız gözle bakmamalarını istiyorum.''
Sağ kanatta Serkan Balcı ile arasında tatlı bir rekabetin bulunduğunu anlatan Zeki, ''Serkan ağabey çok tecrübeli bir oyuncu. Yaklaşık 11-12 senedir Süper Lig'de forma giyiyor. O benim yaşımda Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Aramızda tatlı rekabet var ama onun tecrübelerinden faydalanmam gerekir. Beni uyarıyor, bana destek oluyor'' dedi.
Zeki, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çıktığı ilk maçla ilgili olarak ise ''Bu heyecan, duygu anlatılmaz yaşanır. Çocukluğunuzdan beri bu hayali kuruyorsunuz ve iki ay öncesinde taraftarlarla tribünde desteklediğiniz takımın formasını giyiyorsunuz. Hocam bana iki gün önce oynayacağımı söylediğinde uykumda bile tatlı bir heyecan içindeydim. Ama sahaya çıktığın zaman bunu yeniyorsun. Bu duygu anlatılmaz yaşanır'' diye konuştu.
Zeki, Beşiktaş ve Bursaspor maçlarının önemli bir viraj olduğunu belirterek, ''Trabzonsporun büyüklüğünü herkese göstermek için çalışıyoruz. Önemli bir virajdayız. Beşiktaş ve Bursa maçını en iyi şekilde geçerek Trabzonspor'a yakışır bir konuma gelip ne kadar iddialı olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz'' dedi.