Beşiktaş, play-off mücadelesi veren Trabzonspor’u mağlup ederek, hem rakibinin puan olarak kendisine yaklaşmasını engellemeye çalışacak, hem de son haftalardaki kötü gidişi sonlandırmaya uğraşacak.

Fiyapı İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Sadece kadın ve çocuklar izleyebilecek

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında yarın oynanacak maçı siyah-beyazlı kulübün cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar izleyebilecek.

Siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği ile oynanan maçta taraftarların kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Bu cezasını Trabzonspor karşısında çekecek Beşiktaş, bu sezon 3. kez aynı sorunu yaşayacak.

Daha önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve ligde Mersin İdmanyurdu maçlarını, federasyonun bu sezonki uygulaması nedeniyle sadece kadın ve 12 yaş ve altı çocukların önünde oynayan Beşiktaş, aldığı ceza nedeniyle bu hafta Trabzonspor maçında da erkek taraftarlarının desteğinden yoksun kalacak.

Son 6 lig maçında 1 kez kazanabildi

Süper Lig’de son olarak derbi mücadelesinde Galatasaray’a 3-2 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, son haftalarda arzuladığı sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Kayserispor maçıyla "düşüş" dönemine giren Beşiktaş, son 6 lig maçında sadece 1 kez kazanabildi. Bu süre içinde 1 maçtan da berabere ayrılan "Kara Kartallar", sadece 4 puan toplayabildi.

Son 6 haftalık süreçte 4 kez mağlup olan Beşiktaş, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu’na 1-0’lık skorlarla yenildi. Bir diğer derbi maçında Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, tek galibiyetini de Gençlerbirliği’ni 3-2 yenerek aldı.

Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan "Kara Kartallar", geçen hafta 3-2 yenildiği lider Galatasaray’ın 28 hafta sonunda tam 14 puan gerisinde kaldı.

Savunmada sıkıntılı

Siyah-beyazlı ekip, başarısız bir performans sergilediği son dönemde özellikle savunmada büyük sıkıntı yaşıyor.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’deki son 9 haftada kalesinde sürekli gol gördü. Ligde en son 8 Ocak 2012 tarihinde Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak kalesini rakiplere kapatan "Kara Kartallar", bu mücadelenin ardından yaptığı 9 maçta ise hep gol yedi.

Siyah-beyazlı ekip, Bursaspor (1 gol), Medical Park Antalyaspor (1 gol), Gaziantepspor (2 gol), Kayserispor (1 gol), Mersin İdmanyurdu (1 gol), Fenerbahçe (2 gol), Sivasspor (1 gol), Gençlerbirliği (2 gol) ve Galatasaray (3) maçlarında olmak üzere 9 haftada 14 golü kalesinde gördü.

Sakatlar

Beşiktaş’ta, Trabzonspor maçı öncesi Egemen Korkmaz, Hilbert ve Tanju Kayhan’ın sakatlıkları bulunuyor.

Uzun süredir takımdan ayrı kalan kaleci Rüştü Reçber takımla çalışmalara başlarken, Egemen Korkmaz, Hilbert ve Tanju Kayhan’ın yarınki mücadelede forma giyemeyecekleri bildirildi.

Simao sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş’ta, Trabzonspor maçı öncesi Portekizli futbolcu Simao, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Daha önce takımının Bursaspor, Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe ile yaptığı maçlarda sarı kart gören Simao, Trabzonspor karşısında sarı kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek.

Bu arada, Beşiktaş’ta sakatlığı nedeniyle yarın oynamayacak Tanju’nun da 3 sarı kartı bulunuyor.