61SAAT SPOR-A Milli Futbol Takımı'nın, 12 Ekim Cuma akşamı İstanbul'da Romanya ve 16 Ekim'de Budapeşte'de Macaristan ile oynayacağı FIFA 2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarının aday kadrosu ve açıklandı.

Galatasaraylı futbolcu Aydın Yılmaz, ilk kez A Milli Takım'ın aday kadrosuna çağırıldı. Öte yandan Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün'ün de kadroya çağırılması dikkat çekti.

Kadroda en dikkat çeken konu ise kaleciler boyutunda yaşandı. Trabzonspor’da Tolga’nın sakatlığından dolayı Milli Takıma çağrılmazken onun yerine ise Sivas maçı da dahil 3 haftadır forma şansı bulan Onur’u çağırmaması ise dikkat çekti. Onur’un yerine Beşiktaş ve  Fenerbahçe’de forma şansı bulamayan Fehmi Mert Günok ile Cenk Gönen’i çağıran Avcı’nın Bordo-Mavili takıma bakış açısını bir kez daha gözler önüne serdi.

TOLGA'YI YEDEK BEKLETMİŞTİ
Avcı hatırlanacağı üzere Avusturya maçında da kadroda bulunan Trabzonspor'un as kalecisi Tolga'yı tercih etmemiş yerine ise Fenerbahçe'nin yedek kalecisi Mert'e şans tanımıştı. Ancak Mert'in yediği 2 hatalı gol sonrası Avcı, mecburen kaleyi Tolga'ya vermişti. Hatta maç sonrasında yaptığı açıklamada Mert'in yediği 2 hatalı gol sonrası yaptığı açıklamada Tolga'yı hedef göstermiş, "Tolga'da hata yaptı oncak gol olmadı" şeklinde kendince bir savunmaya geçmişti.

ANADOLUDAN HİÇ BİR KULÜBÜN FUTBOLCUSU YOK
Şuan açıkladığı kadroda da Trabzonspor'da dahil Anadolu'dan hiç bir kulübün futbolcusu yer almaması da Avcı'nın kendisini İstanbul kulüplerine sevdirmeye çalıştığı şeklinde yorumlanıyor.

Avcı, Milli takım kadrosunu 8’er futbolcu aldığı Fenerbahçe ve Galatasaray’dan kuracak gibi görünüyor.


Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Takım aday kadrosuna şu futbolcular davet edildi:

FENERBAHÇE
Bekir İrtegün
Caner Erkin
Egemen Korkmaz
Fehmi Mert Günok
Gökhan Gönül
Hasan Ali Kaldırım
Mehmet Topal
Volkan Demirel

GALATASARAY
Aydın Yılmaz
Burak Yılmaz
Emre Çolak
Hakan Balta
Hamit Altıntop
Selçuk İnan
Semih Kaya
Umut Bulut

BEŞİKTAŞ
Cenk Gönen

CLUB ATLETICO DE MADRID
Arda Turan
Emre Belözoğlu

BAYER 04 LEVERKUSEN
Ömer Toprak

LIVERPOOL
Nuri Şahin

SPVGG GREUTHER FURTH
Sercan Sararer

STADE RENNAIS FC
Mevlüt Erdinç

VfB STUTTGART
Tunay Torun

SV WERDER BREMEN
Mehmet Ekici