Trabzonspor, Sercan Kaya ve Jebrin'in ardından Bucaspor'dan 3. transferini gerçekleştirdi. Bordo mavililer geçtiğimiz sezon İzmir ekibinde sergilediği futbolla dikkat çeken ve Bank Asya birinci liginde 10 golün altına imzasını koyan Emre Güral'ı renklerine kattı. Kulüp dün KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) gönderdiği açıklamada Bucaspor ile 600 bin euro karşılığında anlaşma sağlandığını duyurdu. 5 yıllık sözleşme imzalayacak olan 23 yaşındaki sol kanat oyuncusuna ise her yıl 300 bin euro ödeneceği öğrenildi.

 

İLK ADIMI BJK ATMIŞTI

Buraya kadar herşey normal, ancak bu transferin perde arkası Trabzonspor'un Beşiktaş'a attığı büyük bir çalımı gözler önüne serecek türden. Almanya'da yetişen ve bir sezonluk Türkiye macerasında kalitesini ortaya koyan Emre Güral konusunda ilk adımı atan kulüp Beşiktaş'dı…

 

BORSAYA BİLGİ VERİLDİ

Arsenal'den Oğuzhan Özyakup'u renklerine katan siyah beyazlılar Emre'yi de alarak önümüzdeki 5 yıla damga vurması beklenen 2 genç ismi transfer etmek istedi. Bu doğrultuda Bucaspor ile görüşüldü hatta bu konu hakkında borsaya da bilgi verildi.

 

EMRE TRABZON DEDİ

Ancak tam bu noktada devreye giren Trabzonspor ilginç bir yolu benimsedi. Oyuncuyla yapılan görüşmede, Beşiktaş'ın UEFA'dan aldığı cezayı koz olarak kullanan bordo mavililer, "Senin büyük hedeflerinin olduğunu biliyoruz. Avrupa kupalarında forma giymek de bu hedef için çok önemli. Eğer Beşiktaş'a gidersen UEFA'dan gelen ceza nedeniyle böyle bir şansın olmayacak. Sana yaptığımız teklifi düşünürken bu konuyu da göz önünde bulundurmalısın" uyarısı yaptı.

 

GÖRÜŞMELERİ NOKTALADI

Emre Güral'ın Avrupa aşkı da burada ortaya çıktı. Beşiktaş ile görüşmeler sürerken, Bucaspor yönetiminin kapısını çalan 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu 'Ben Trabzonspor'da oynamak istiyorum' dedi. Bunun üzerine Beşiktaş ile Bucaspor arasındaki görüşmeler noktalandı ve Ümit Milli takımdaki performansıyla da göz dolduran Emre Trabzonsporlu oldu. Gurbetçi oyuncu sol kanadın dışında forvet ve santrfor arkasında da görev alabiliyor.