Akatlar Beşiktaş Milangaz Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılan toplantı, Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Divan Kurulu üyeleri ve kongre üyelerinin katılımıyla başlayan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, 'Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi' gerçekleştirildi. Uluç Gürkan, Kongre Divan Başkanı seçildi.

Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan, toplantıyı açarken yaptığı konuşmada, ''Bu toplantının yaşadığımız sıkıntıların aşılması Beşiktaş'ın aydınlığa kavuşması yolunda dayanışmayı peşiktirecek ileri bir adım olmasını diliyorum.'' dedi.

BERK HACIGÜZELLER MALİ KONULARLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ
Kongre üyelerine mali konularla ilgili bilgi vermek için kürsüye çıkan Sayman ve Mali İşler Komitesi üyesi Berk Hacıgüzeller, şunları söyledi:

"Kulübümüzün mali yapısını gerek mali kongrelerde gerekse kendi hesaplarımıza göre yıllardır takip ediyoruz. 27 Mart 2012 tarihinde mazbatalarımızı alıp göreve geldiğimiz gün, bu hesapların ne oldugunu az çok biliyorduk. Gerçek borç rakamımızı, teslim aldığımız bilançonun boyutlarını bağımsız denetim kuruluşuna inceletmek istedik. 31 Mart 2012 tarihi itibari ile bir devir teslim bilançosu hazırlanması için, bağımsız denetim kuruluşları ile temasa geçtik. 2 aylık çalışma sonrası bir devir teslim bilançosuna sahip olduk."

Berk Hacıgüzeller, 31 Mart 2012 tarihi itibari ile grup şirketleri ve derneğimizin devir teslim bilançoları hakkında bilgiler verdi. Hacıgüzeller, 31 Mart 2012 itibariyle net borcun 580 milyon 994 bin 498 lira olduğunu açıkladı.

8 SENENİN DENETİMİNDEN SONRA GEREKEN YAPILACAK
Beşiktaş Kulübü 2012 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda konuşmacıların ardından söz alan Başkan Fikret Orman, geçen 8 senenin hesabının mutlaka sorulacağını söyledi.

Sıkıntılı süreci iyi yönetmeye çalıştıklarını belirten Orman, "Bugun buraya Beşiktaşlılara gelirken verilen sözlerle geldik. Geçmiş mali konulara iyi bir denetim yaptırarak karşınıza çıkıyoruz. Evet Beşiktaş'ın sıkıntıları var. Anonim şirket sermayesinde arttırmaya gideceğiz. Bütçe ile alakalı rakamlarda da tasarruf yapacağız." diyerek şunları söyledi:

"Nihayi bütçemiz bundan daha az olacaktır. Aynı zamanda bunları konuşurken Beşiktaş Yönetim Kurulu'na yakışır bir uslup içinde konuşmalıdır. Ama bu demek değildir ki nezaket içinde bişeyleri saklıyorlar. 8 sene için İnceleme yaptırıyoruz. Merak etmeyin gereği neyse yapılacaktır. Kimse de merak içinde olmasın. Beşiktaş artık inşallah tüzük tadiline gidecek ve kulübe kimsenin zarar vermemesi için gerekli değişiklikler yapılarak herşeyi teminat altına alacağız."

Başkan Fikret Orman son olarak ise Beşiktaş'a 100 bin üye konusunda görüşlerini belirterek. Bu projeye destek olduğunu söyledi. Fikret Orman, şöyle devam etti:

"Son olarak 100 bin üye konusunda fikrimi söylemek istiyorum. Bu bir hedef. Kongre üyesi olacak insanlar zaten Beşiktaşlı olacaktır. En azından benim zamanımda böyle olacak. Giriş aidatını düşürülüp yıllık aidatın yükseltilmesi fikrini benimsiyorum. Herkese Teşekkür ediyorum."

Bu arada 2012 bütçesi ve üye aidatı giriş ücretinin düşürülmesi talebi oylama ile kabul edildi. Yeni ücretler şöyle: Giriş ücreti 1200 TL, yıllık aidat üzreti 120 TL.