İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Beşiktaş, 48. dakikada Motta'nın ceza alanı dışından attığı harika gol ile öne geçti. Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Club Brugge, 61. dakikada De Sutter ve 79. ,şe 90 dakikalarda Mbombo'nun golleri ile Beşiktaş'ın umutlarını bitirdi.

Maçta yenilen 3 golün ardından Beşiktaşlı taraftarlar faturayı Tolga'ya kesti. Top Tolga'ya her geldiğinde Beşiktaşlı taraftarların büyük bir çoğunluğu Tolga'yı ıslıkladı. 

Bu skorun ardından, Brugge çeyrek finale yükselirken, Beşiktaş'ın Avrupa macerası sonlandı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları, 20 Mart günü TSİ 13.00'te yapılacak.

BILIC'TEN ÇİFT FORVET!

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Club Brugge karşısında 5-1 kazandıkları Kayseri Erciyesspor maçındaki gibi takımını sahaya çift forvetle sürdü.

Çeyrek finale yükselmek için galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılarda, Demba Ba ve Mustafa Pektemek forvette görev aldılar.

TOLGA ZENGİN 7 MAÇ SONRA SAHADA

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Tolga Zengin, 7 resmi maç sonra takımdaki yerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Tolga Zengin, Club Brugge maçı ile formasına kavuştu.

Bursaspor ile 15 Şubat'ta oynanan Spor Toto Süper Lig 20. hafta maçında sakatlanan Tolga, daha sonra ligde 4, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 3 karşılaşmada forma giyemedi.

DEFANSIN SAĞINDA OPARE

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Club Brugge maçında forma giyemeyen Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında Daniel Opare oynadı.

Pedro Franco ile Necip Uysal, savunmanın göbeğinde, Ramon Motta ise solda görev aldı. Orta alanda ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Olcay Şahan şans buldu.

ATIBA YEDEK, SOSA YOK

Beşiktaş'ta sakatlıktan yeni kurtulan Atiba Hutchinson yedek kulübesinde yer alırken, sakatlığı geçmeyen Jose Sosa ise kadroya alınmadı.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Cenk Gönen, Atınç Nukan, Ersan Gülüm, Atiba Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun oturdu.

BRUGGE'DE TEK DEĞİŞİKLİK!

Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preudhomme, ilk maçtaki kadrodan tek değişiklik yaparak takımını sahaya çıkardı.

Belçika ekibinde ilk maçta kadroda yer almayan Jose Izquerdo, ilk 11'de sahaya çıkarken, Mbombo ise yedek soyundu.

BEŞİKTAŞ'I ÇILDIRTAN KARAR!

Beşiktaş maça kontrollü başlarken, ilk dakikalarda ileri uçta Demba Ba'yı topla buluşturmaya çalıştı. Mücadelenin 8. dakikasında da çok tartışmalı bir karar ortaya çıktı.

Club Brugge savunmasının arkasına sarkan Demba Ba, son adam olan Brandon Mechele'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Siyah beyazlı oyuncular bu pozisyonda serbest vuruş ve kırmızı kart beklerken; müsabakanın hakemi Sergey Karase ise aynı görüşte olmadı, mücadele devam etti.

BEŞİKTAŞ ORGANİZE OLAMADI!

İlk yarının kalan dakikalarda istediği organizasyonu sahaya yansıtamayan Beşiktaş, rakibine de pozisyon bulma izni vermedi. Tur için gol bulması gereken siyah-beyazlılar, taraftarların beklediği görüntüden oldukça uzaktı. Temsilcimiz, soyunma odasına 0-0'lık beraberlik ile gitti.

Siyah-beyazlılar, soyunma odasından çıkmasının ardından mücadelenini ikinci yarısına daha istekli ve rakip alanda daha çok adamla başladı. Aranan gol de 48. dakikada müthiş bir vuruşla geldi. Club Brugge defansının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Ramon Motta ceza sahası dışı sol çaprazdan çok sert ve düzgün vurdu, top ağlarla buluştu. Beşiktaş avantajı eline geçirdi.

BEKLENMEYEN ANDA GOL...

Gol sonrasında oyundan düşen Beşiktaş, hiç istemediği bir anda, golü kalesinde gördü.

61. dakikada orta alanda yüksek gelen topu karşılayan Timmy Simons kafa pasını savunmanın arkasına attı. O topu iyi takip eden Tom De Sutter ceza sahası içerisinde Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekti ve top ağlarla buluştu.

UMUTLAR BİTTİ...

Club Brugge, 79. dakikada şok bir gol daha buldu ve Beşiktaş'ın umutlarını bitirdi.

Orta alanda topun sahibi olan Lior Refaelov ara pasını Boli Bolingoli-Mbombo'ya attı. Mbombo ceza sahası içinde kaleci Tolga Zengin'i çalımladıktan sonra topu boş ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren golü kaydetti.

MBOMBO NOKTAYI KOYDU

Brugge'ün öne geçmesinin ardından, bir Beşiktaş taraftarı sahaya girerek Bilic'e müdahalede bulunurken, tribünler de kaleci Tolga Zengin'i ıslıkladı.

Brugge'de maçın kader adamı Mbombo, 90. dakikada bir gol daha buldu. Beşiktaş'ta Olcay Şahan, 90+1. dakikada rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Brugge 3-1'lik skorla çeyrek finale yükseldi.