Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Demba ba'yı Trabzonspor maçında 11'de neden oynatmadığını açıkladı. 
Trabzonspor, kendi evinde Beşiktaş ile karşılaşıyor. Hem Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılması yolunda hem de Beşiktaş'ın liderlik mücadelesi için önemli bir viraj niteliği taşıyan karşılaşma öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Bilic, "Çok önemli çok büyük maç olacak. İki büyük kulüp karşı karşıya geliyor. Bizim açımızdan çok zor bir maç. Karşımızda iyi bir takım var. Karşımızda iyi bir teknik direktör var. Bu sezon iç sahada sadece 1 kez kaybettiler. Bizim de planımız var. Beklentim burada iyi bir maç ortaya koymak. Kalitemizi ortaya koyarsak burada 3 puan ile döneriz" dedi. 
Demba ba'nın yedek kulübesine çekilmesi ile ilgili de konuşan Bilic, "Demba bizim en önemli skoreririmiz. O olmadan bu sezon bulunduğumuz noktaya gelemezdik. bu tercihi yapmamın en önemli nedeni yabancı sınırlaması. Bildiğiniz gibi sağ bekte oynattığımız oyuncular cezalı. Onları getiremedik. Bu maç 90 dakika. Mustaa iyi bir form yakaladı. Maçın gidişatı içinde Demba'nın da bugün belirleyici rol almasını bekliyorum" dedi.