Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Futbol Aktüel programına konuk olarak Güntekin Onay ve Ali Ece'nin sorularını yanıtladı.
Bilic, "Neden pazar oynamıyoruz. Anlamıyorum. Şikayet etmiyorum ama Trabzonspor pazar oynuyor. Biz de Türk takımıyız. Önemli bir UEFA Avrupa Ligi maçımız var. Bu yüzden pazar oynamalıydık" dedi.

Bilic, "Bizim takımımız oldukça tecrübesiz. Haftada 3 maç kriterini baz aldığımızda. Nasıl reaksiyon göstereceğiz buna bakmalıyız. Rize maçı var pazartesi içerde. Ondan sonra perşembe Asteras Tripolis karşı oynuyoruz, ondan sonra tekrar pazartesi maçımaz var. Neden pazar oynadığımızı anlayamıyorum. Neden Trabzonspor pazar oynuyor da biz pazartesi oynuyoruz. ikimiz de Türkiye'yi temsil ediyoruz. Tabii ki cumartesi ya da pazar oynamayı tercih ederdim" ifadelerini kullandı.

Ancak burada Bilic'in anlamadığı nokta maçların Trabzonspor'a göre değil de Fenerbahçe'ye göre belirlenmesi. Trabzonspor, eğer Fenerbahçe ile maç yapmamış olsa maçı muhtemelen kendi maçı Pazartesi'ye atılacak ve Beşiktaş, pazar günü maç oynayacaktı. TFF'nin Fenerbahçe'yi kayırma noktasında her daim bu şekilde adımlar attığını bilmeyen Bilic, olayı Trabzonspor üzerinden gündeme getirince ister istemez komik duruma düştü. TFF'nin bu gibi tercihlerden dolayı Trabzonspor daha önce Avrupa'da ki maçlarda hesaba katıldığında bazen 2 günde bir maç yapmak zorunda kalmıştı.