Beşiktaş ile yollarını ayıran ve İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'ın başıan geçen Slaven Bilic, kara-beyazlı takım ve Türkiye hakkında mühim açıklamalar yaptı.

İşte Hırvat teknik insan Bilic'in o çarpcıı ifadeleri...

‘Ozan’ı kimse bilmeyecekti

“Ben ayrıldıktan sonra Beşiktaş’ın, Mircea Lucescu ve Şenol Güneş’le ilgilendiğini duymuştum. Lucescu da iyi bir seçim olabilirdi. Ancak idare tercihini bir diğer mühim ad Güneş’ten yana kullandı. Güneş, kesinlikle çok iyi bir teknik insan. Hem Türkiye’de çalıştırdığı takımlarda hem de Türk Milli Takımı’nda büyük başarılara imzasını attı. Tecrübeli bir ad. Güneş ayrıca Bursa’da da çok mühim işler yaptı. Onun oynattığı futbol tarzını beğeniyorum. Genç oyunculara talih verdi. Ozan Tufan’ı oynatması çok önemliydi. Güneş oynatmasa, kimse onu bilemezdi. Bursa gerçekten baskının olduğu bir yer. Bursa’yı mühim bir seviyeye çıkarttı.”

‘Konya’daki maçı unutamam’

“Kendisi gerçek bir centilmen ve başarılı bir teknik direktör. Güneş, Beşiktaş için kesinlikle iyi bir tercih. Beşiktaş taraftarı olarak ona bol şanslar diliyorum. O da bizim gibi, hiçbir problemin arkasına sığınmadan takımı şampiyon yapmaya çalışacaktır. Kendisine iyi bir takım ve karakterli oyuncular bıraktığımı düşünüyorum. Umarım sezon sonunda taraftarları mesut eder. Beşiktaş’ın, şampiyon olmasını gönülden arzuluyorum. Konya’da oynadığımız Trabzonspor maçını asla unutmayacağım. O neydi öyle! Nasıl bir atmosferdi. Futbolcularım topu yiyecek gibiydiler. Hepimiz alan içinde uçuyorduk ve o atmosferde de Trabzon’u müthiş bir oyunla 3-0 mağlup etmeyi başarmıştık.”