5 Savunmacı, 5 Hücumcu

Spor yorumcuları, Trabzonspor’un Osmanlıspor karşısında aldığı ağır yenilginin sebeplerini yazdı. İskender Günen, “Şota Arveladze acaba Osmanlıspor’un maçlarını seyretti mi? Bundan pek emin değilim. Çünkü seyretse 11 ile maça başlamaz diye düşünüyorum… Okay sakat, savunmanın önünde Mbia, yanında Mehmet Ekici! Önde ise Yusuf, Erkan, Cardozo, Marin…. Yani 5 savunmacı, 5 hücumcu.
Böyle bir takıma karşı özellikle orta alanda dirençli olmak zorundasınız. Okay’ın sakatlığı sonrası Mehmet Ekici’nin yerine Medjani ile oyuna başlamak daha doğru bir tercih olurdu.”

Savunma Aciz Kaldı

Serdar Bali, “Osmanlıspor o kadar hızlı hücumlar yaptı ki, Trabzon savunması ne yapacağını şaşırdı. 5 maçtır Trabzonspor’un en güçlü hattı savunması aciz kaldı. Sebebi orta sahanın bozulmasından ileri geldi. Okay sakatlıktan, Özer ise hocası yüzünden sahada olmayınca, orta saha diye bir şey ortadan kalktı. Dolayısıyla ne savunmaya yardım, ne de ileri uca servis gitmedi. Torje frikikte topa çok güzel vurmasına rağmen golü çok kötü yer tutan kaleci Onur yedi.”

Özer-Medjani Sorunu

Olcay Çakır ise, “İkinci yarıya oyuncu değiştirmeden başlayan Şota hoca belki de maçtaki tek doğrusunu yaptı. Zira hamleleri ile önceki haftalarda şaşırtan hoca; eğer ki “çok çok özel ve iç” sebepler yok ise 10 kişilik rakibine karşı oyuna önce N’Doye, sonrasında da iki ön libero ile müdahale etti. Bak sevgili Şota hoca; geçen yılın en iyileri arasında Medjani, Ekici ve Özer vardı… Medjani ile Özer’i aynı anda sahaya sürme konusunda aldığın bir karar var ise bunu bilmek kamuoyunun hakkı! Eğer devam edeceksen; vur neşteri, vurduysan da dikişi at!”

Takım Bütünlüğü Sağlanamadı

Cemal Ersen, “Marco, Yusuf, Mehmet Ekici ve Erkan gibi önde oynamayı seven, takım savunmasına hiçbir katkısı olmayan bu dörtlü, M’Bia’ya yeterli desteği veremeyince, Osmanlıspor rakibin bu zaafını erken fark edip çok adamla yüklenmeye başladı. Takım bütünlüğünü sağlayamayan Trabzonspor, set oyununda da ağır kalınca, bırakın Osmanlıspor savunmasını zorlayacak pozisyonlar üretmeyi, rekor sayıda yaptığı top kayıplarıyla oyundaki etkinliğini tamamen kaybetti.”