CHP ve AK Parti’nin İzmir il başkanlarının 9 Eylül’de kurtuluş coşkusuna ortak olması ve beraber kol kola yürümesi kamuoyunda takdirle karşılanırken, ikili bir kez daha bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, beraberindeki il yöneticileriyle birlikte AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı makamında ziyaret etti. Engin, 2 ay önce AK Parti İl Başkanlığı’na atanan Delican’a “hayırlısı olsun” dedi. Engin, Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlıklar nezdinde işlem yapılmasını bekleyen projelerinin yer aldığı dosyayı da Delican’a verdi. Basın mensuplarının “Önümüzde genel seçim var. Dostluk sürecek mi?” sorusuna iki başkan, “Sandık başka dostluk başka” yanıtını verdi.
CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri’nin tamamına katılarak kente ılımlı siyaset mesajı veren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan sonra bu kez CHP İl Başkanı Ali Engin’den bir adım geldi. Engin, Temmuz başında AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Delican’ı beraberindeki il yöneticileri Barış Erel, Altan İnanç ve Ülkümen Rodoplu’yla birlikte ziyaret etti.
Göreve başladığı günden itibaren kendisine bir çok ziyaretin yapıldığını ifade eden Delican, şöyle konuştu: “En anlamlı ziyaretlerden biri bu oldu. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için siyasi partilerin nezaket göstermeleri çok önemli. Mevkidaşımın önemli bir siyasi tecrübesi var. Süreçte istişare içinde olacağız.”

ENGİN’DEN DOSYA
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, Delican ve ekibine “hayırlısı olsun” dedi, başarılar diledi. Engin, “İzmir bir tane, görevler gelip geçici.İşbirliği içinde kente hizmet etmek istiyoruz” dedi. Engin, daha sonra Delican’a CHP logolu bir dosya verdi. Engin dosyanın içinde Büyükşehir Belediyesi’nin kent için hayata geçirmek istediği ancak bakanlıklar nezdinde çözülmesi gereken projelerle ilgili bilgilerin yer aldığını ifade ederek şunları söyledi: “Dosyada ulaşımla ilgili, arazi tahsisleriyle ilgili konular var. Yeni Fuar Alanı yakın zamanda bitecek. Oraya ulaşım açısında MONORAY çok önemli. Bu konuyla Karayolları ilgileniyor. Ayrıca Mavişehir Opera Binası projesi bitti. Arazi tahsisi yapıldı ancak bir bölümü TOKİ’ye bağlı.Bu konularla ilgili bakanlık nezdinde çözülmesi gereken hususlar var. Dosyada bunlar yer alıyor.”
Dosyayı Engin’den alan Delican da, “ İzmir’e çakılacak her çivinin takipçisi olacağız. Özellikle kendisiyle stat konusunda istişare yapmak istiyoruz. Bu konuda kamuoyunu rahatlatacak açıklama yapmamız gerek” dedi.

SANDIK BAŞKA DOSTLUK BAŞKA
Basın mensuplarının “Önümüzde genel seçimler var bu istişare dostluk havası sürecek mi” sorusuna Delican, “Sandık başka dostluk başka” yanıtını verirken, Engin de bu söze katıldığını ifade etti.
(İHA)